Иде ли краят на „Пайнер“? Не останаха звезди вече…

Няма концерти, няма турнета, няма награди. Корабът-майка го напускат някои от най-големите поп-фолк звезди, усетили, че е време за промяна и пълна свобода.

„Пайнер“ не е това, което беше в миналото, но същото може да се каже и за една от най-големите музикални телевизии в света – MTV. Е, телевизията не е продуцентска къща, но е факт, че музикалната среда е променена с навлизането на Youtube и стрийминг платформите, които изместват традиционните играчи.

Наскоро стана ясно, че Фики е поредната звезда, която напуска оределите редици на Митко Димитров.

„Приятели, след почти 9 години съвместна работа с „Пайнер Мюзик“ пътищата ни се разделят по взаимно съгласие. Пайнер беше моята първа музикална компания, там се изградих като професионалист, постигнахме много успехи заедно, два пъти станах Певец на годината, издадохме дебютния ми албум и редица хитове, участвах в турнета и големи концерти… Но вече е време да стана по-самостоятелен, а и музикалната обстановка в България много се промени“, написа Фики в Instagram, с което потвърди слуховете за раздялата му с голямата фирма. Певецът обаче няма да е самопродуциращ се, защото подписа с друга чалга компания.

Десислава беше една от първите певици, напуснали „Пайнер“ (по-късно се върна и пак напусна), години по-късно същото стори Камелия, която десетки пъти е изразявала несъгласието си с доста неща, които се случват с изпълнителите. Андреа също бе една от големите звезди, тръгнали си от фирмата със скандал. Кариерата ѝ обаче все още не може да се съвземе от напускането.

Галин пък създаде своя музикална компания, в която има малко, но млади и доста талантливи певци, които са супер пробивни на пазара у нас. Наскоро обаче стана ясно, че Галин вече не е също в „Пайнер“, но ще продължат да му бъдат медийни партньори, потвърди пред Secret.bg изпълнителят.

За Галена също се твърди, че вече не е във фирмата, но била запазила някои договорки с тях. Факт е, че тя все още присъства в каталога на фирмата. Мария също беше една от големите звезди на фирмата, но на този етап е замразила творческите си напъни. Наслаждава се на новия си богат мъж, но вече се носят слухове, че Мирослав ще е поредната ѝ финансова „жертва“. Ако клюките се окажат истина, то до година-две Мария ще се завърне отново активно на клубната сцена, за да припечели някой тлъст лев (и нов съпруг). Емилия също сложи край на бизнес отношенията с продуцентите ѝ. Кариерата ѝ обаче е в тотален възход и има дори международни проекти с огромни гледания.

На този фон в „Пайнер“ влизат нови попълнения, но музикалните им успехи са поставени под сериозен въпрос, отбелязва vbox7. Изпълнители като Малена, Палома Митева, Еви Аспарухов, Лина, Тина, Виан, Ивета и т.н., се отличават с посредственост, еднакво звучене, визия и доста скромни гледания в онлайн платформите.

За момента Преслава, Ивана, Глория, Джена, Теди Александрова, Емрах, Данна, Алекс Робов, Диона, Илиян, Милко Калайджиев, Борис Дали и Яница са изпълнителите, които все още са верни на Митко Димитров. Вероятно те са и единствените, които биха събрали повече публика в някоя зала.

Previous post Мариана Попова издаде голяма тайна от задкулисието на „Капките“
Next post Кои са трите отличителни черти на всяка жена, според зодията