Известен дизайнер е бащата на 3-годишното дете, смазано от футболна врата

Известният дизайнер Стоян Радичев е баща на 3-годишното дете, което пострада сериозно след като бе смазано от футболна врата в асеновградския квартал „Горни Воден“.

Инцидентът станал още на 3 юни, но за него стана ясно едва вчера по време на заседание на Общинския съвет на Асеновград. Общинският съветник от БСП Гео Караданов попитал кмета на Асеновград д-р Христо Грудев кой стопанисва спортните обекти и съоръжения в общината, кой е виновен за инцидента и кога и какви мерки ще се вземат от местната администрация за обезопасяването на спортното игрище.

Футболната врата на игрището в „Долни Воден“ е паднала върху детето, в резултат на което то е откарано в интензивното отделение на Клиниката за детска хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив с тежка черепно-мозъчна травма, контузен бял дроб и счупени ребра. Детето вече е по-добре, след като било в безсъзнание няколко дни.

„Не знам защо никой през всичките тези години не е предприел мерки този вид врати да бъдат укрепени. Това са подвижни врати, местят си ги на удобни за тях места, но самата конструкция е така проектирана,че това си е бомба със закъснител. Там постоянно играят деца, въпрос на време е някой да я повдигне отзад и тя да падне напред“, коментира Радичев.