Изплува след bTV! Вижте къде ще работи Гена Трайкова

Гена Трайкова продължава да е без работа два месеца след като бе освободена от ръководен пост в bTV. Надеждите на доскорошната главна редакторка на новините, че някоя от другите телевизии ще се възползва от опита и уменията й и ще й предложи договор, са ударили на камък.

След като затворила входната врата на Би Ти Ви за последен път от външната страна, 43-годишната възпитаничка на Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет най-напред се е пробвала за главен редактор на новините в Нова тв.

Там обаче не била одобрена, а с това опциите да се уреди с високо заплащане се изчерпали, тъй като не е тайна, че двете конкурентни медии са най-добре платените сред всичките тв канали, пише pik.bg.

Заради това Трайкова, пометена от чистката на новия собственик – чешкия милиардер Петер Келнер, се преориентирала и е започнала да си търси работа в по-различна сфера, макар и далеч по-нископлатена от директорския пост в Би Ти Ви. Говори се, че от есента Трайкова ще преподава журналистика на студенти в реномиран вуз.