Инфлуенсърката от „Черешката на тортата“ ще дари хонорара си

Инфлуенсърката с ливански корени Джейми Елиас, която дебютира пред родната публика в предаването „Черешката на тортата“, ще дари хонорара от шоуто си за благотворителност.

Изкусителката успя да си навлече гнева на зрителите, след като почти не готви в епизода на формата, когато трябваше да домакинства. Освен, че разчиташе на помощ от приятел, Елиас демонстрира и липса на познания относно кулинарията, като обяви подправката кимион за „камион“ и стигна до съждението, че „месото е кайма“. По-късно пък тя заяви, че познава актьора Башар Рахал единствено от участието му в клипа на Емилия „Акула“.

След като събра хейт заради „Черешката на тортата“, Елиас обяви, че ще се раздели със сумата, спечелена от шоуто, в полза на добра кауза. Тя показа договора си, според който й се полага хонорар в размер на 700 лв. Парите ще отидат за средства от първа необходимост в болница в Русе.

„За да даваш добър пример не е нужно да си инфлуенсър, адвокат, лекар, учител, писател или актьор. За да даваш добър пример трябва да си преди всичко добър човек. Живеем във време, в което да се присмееш на другия се счита за „по-достойно“ от това да му помогнеш и подадеш ръка. Във време, в което вие ще запомните какво съм направила, как съм се държала, но не и цифрата на хората, които ежедневно се борят за човешкия живот в условията на Covid-19. Вие може и да не си спомняте, но аз помня. Ето защо реших да дам хонорара си от „Черешката на тортата“, възлизащ на 700 лева, за закупуване на средства от първа необходимост за болницата в град Русе. И не го правя, за да се докажа на някого или да лустросам името си – правя го, защото така го чувствам и така е редно. А вие, какво запомнихте от мен?!“, написа инфлуенсърката в социалните мрежи.