Ирина Флорин пее за влюбените онлайн

Поп изпълнителката Ирина Флорин, набрала популярност с хита си „Цвят лилав“ от 90-те, а по-късно и с песента „Какво е любов“, планува от няколко месеца да изнесе голям любовен концерт пред своите фенове в навечерието на 14 февруари.

„Концертът, планиран за деня на влюбените, ще се състои по всяка вероятност. Той ще се проведе онлайн напълно съобразно с мерките. Разбира се, смятам да включа и новите си песни – „Тъмнината вътре в мен“, „По целувките“ и „Заспи сърце“, както и всички, които са достатъчно популярни и любими на моята публика – такива са „Мога“, „Вятърът спи“, „Друга“, „Докога“, „Някой ме вика“.

Към репертоара изпълнителката ще добави още едно добре познато на феновете си парче, но с променен смисъл. „Ще включим и песента „Карма“, която ще бъде посветена на нашия колега – Димо Стоянов от P.I.F. Преди години работехме заедно имам и две песни от него, едната е именно „Карма“, а другата е „Ако ти си“, които винаги пея на концертите си. Направихме изключително красив акустичен аранжимент на песента и по този начин ще я превърнем в посвещение за Димо“ – разказва още Ирина. По новите аранжименти за концерта изпълнителката допълни, че с екипа й са работили отдадено цели 3 месеца и ще излъчат представлението в официалния й Ютуб канал.

Въпреки че ситуацията с пандемията засяга много силно сферата на изкуството, Ирина не спира да работи доколкото мерките й позволяват. Тя посвети 2020-та на работата върху новия си албум, който обаче е възпрепятстван от пречките на новия начин на живот. Към момента самата изпълнителка не може да посочи дата, на която албумът ще бъде готов, тъй като дори и той да бъде завършен, няма да има възможността да бъде представен пред феновете й. „Поради ситуацията се появиха много неща като препъникамък. Албумът трябваше да е готов още миналата година, но работният процес не може да протече нормално в тези времена. Някои колеги се разболяха, не можеше да се работи. Остават ни още 5 песни, които трябва да направим и не бързаме, защото е необходимо и забраните да паднат, за да успеем да го представим пред публика“.

В най-новата си песен „Заспи сърце“ Флорин се обръща към фолклорните мотиви и представя едно нестандартно парче, с интересно звучене и анимиран нестандартен клип. Въпреки това тя признава пред в. „Телеграф“, че не планира да продължи да експериментира с фолклорната тематика в новия си албум: „Това е наш експеримент с автора на текста и музика на песента „Заспи сърце“ – Крум Георгиев, който също като мен е голям фен на автентичната фолклорна музика. Тази песен той успя да направи изцяло авторска и в нея няма нищо заимствано. Просто сме включили фолклорни мотиви и поп денс звучене. Аранжиментът е отново на Крум Георгиев и Иван Димитров, с когото също много обичам да записвам. Не знам, може да създадем още фолклорни песни занапред, но за самия албум се съмнявам, че ще включим подобно парче“. Въпреки това изпълнителката не е представила всички проекти от новия си албум и гарантира, че ще ни очакват още изненади и интересни експерименти.

По отношение на страстта си към модата Ирина признава, че вече има идея, която зрее в съзнанието й. След своите пет колекции певицата, която винаги се е отличавала със стил и усет към модата, си взе почивка от това свое хоби и признава, че създаването на дрехи й се струва като доста скъпо удоволствие. Въпреки това Флорин планира скоро да се завърне към тази своя страст и да развие новите си идеи.

Не веднъж певицата на хита „Цвят лилав“ е споделяла пред медиите за своя роден край. Родом тя е от село Гиген, Плевенско, където е изживяла по нейните думи много щастливо и цветно детство. Ирина разказва, че никъде в България не е усещала същия студ зиме и същата жега лете, както в дунавските равнини. Спомня си, че жегите през летните месеци стигали до 43-44 градуса, но за щастие домът й бил само на 700 метра от Дунава, където ходила заедно със семейството си и приятелите си на прохлада, яла дини и домати със сирене и се къпала в реката. През най-снежните дни пък натрупалата снежна покривка била по-висока от децата и по спомените на Ирина се е налагало да прокопават тунели, за да стигат до училище.

Самото селце Гиген е популярно със своята културна история, тъй като се намира в непосредствена близост до древногръцкия град Улпия Ескус – най-стария древен град у нас. Певицата признава, че е много горда със своя произход и до ден днешен си спомня как като малка е играла с приятелките си около разкопките и са откривали пръстенчета и монетки. Флорин си спомня още тунелите, в които е виждала древните бани, които впоследствие започват да се реставрират. Въпреки това тя разказва, че е ставала свидетелка на прибирането на колони и вази от различни хора и дори камиони, но по това време никой все още не ги е спирал да събират неща от разкопките.

Въпреки че и до ден днешен Флорин все още пази контактите си със своите приятели от детството, изпълнителката така и не се престрашава да посети родния си край в последните 20 години, тъй като смята, че гледката на обедняващия район ще я натъжи прекалено много.

В разказите за любовните си истории Ирина Флорин винаги влага чувство за хумор и споделя, че в нейния живот те никога не са лесни. Певицата има нуждата от разтърсваща и обсебваща любов и винаги избира подобни връзки. Както повечето хора на изкуството тя признава, че когато се влюби, не може да спи, да яде и да мисли за нищо друго. Тази черта се проявява при нея от много малка, когато тя почти бива ухапана от змия заради тогавашната си любов. Ирина си спомня как се влюбила в едно доста по-голямо от нея момче и един ден с компанията й разбрали къде ще излиза той с приятелите си. Уж случайно отишли на мястото, за да може изпълнителката да го види, но когато стигнали и го зърнала, тя се засрамила и нищо не му казала. Застанала на 50 метра от него и започнала да го гледа, докато един от приятелите й не я подбутнал да се помръдне и не я извадил от транса. Когато се обърнала, той посочил краката й и казал „Мръдни се не виждаш ли?“. Тя погледнала пред себе си и с уплаха установила, че една малка водна змия, в полуизправено и агресивно положение стои точно до крака й. Историята с момчето така и не срещнала развитие, а Ирина била на косъм да посрещне гнева на змийчето.

И до днес певицата остава все така емоционална и отдадена на любовта. Тя признава, че обича да ходи по клубове, да танцува и да се среща с приятели, но не и да пие. Стигат й 50 мл концентрат за цяла вечер, но пък залага на флиртовете като стимул. Свалките, които чува, понякога я разсмиват и ласкаят едновременно. Често се случва да се среща и с фенове по заведенията и дори да й се обясняват в любов. Певицата признава с насмешка, че преди години някой направил номера й секстелефон. За случилото се разбрала една вечер, когато си легнала към 11-12 и след час и половина се събудила от обаждане. Когато вдигнала, усетила, че тонът на господина е много особен, след няколко изречения сънената изпълнителка се шокирала от чутото и затворила, но мъжът продължавал да й звънни. Така се наложило да си изключи телефона за месец и да потърси откъде е попаднал номерът й в списък със секстелефони.