Ирини Жамбонас и Лилия Маравиля забиват с рок парче

Певици, които забиват пред стотици фенове – като такива виждаме актрисите Ирини Жамбонас и Лилия Маравиля във видеоклипа към рок парчето „Няма да е днес“. Премиерата на музикалния минифилм се състоя само преди часове и представя неизлъчвани до този момент кадри от втората кинорожба на Виктор Божинов – „Голата истина за група „Жигули“.

Именно като вокалистки на измислената по сценарий група се подвизават Жамбонас и Маравиля. До тях на сцената са още Михаил Билалов, Филип Аврамов, Герасим Георгиев-Геро и Димитър Рачков.

Сингълът „Няма да е днес“ е парчето, с което „Жигули“ се качват на голямата сцена, за да пренесат емоционалния опит, натрупан през изминалите години и да се поклонят на публиката си, която все още ги помни. „Това парче е нещо като бърз прочит на голямата история във филма – едно чудесно начало за сближаване с героите й“, разказва режисьорът. По песента работят композиторът Петър Дундаков и текстописецът Ивайло Вълчев. Саундтракът на целия филм пък включва общо 6 авторски песни на Дундаков и Жоро Георгиев („Остава“). Парчетата са съвременна интерпретация на рок музиката от края на 80-те и пресъздават творчеството на група „Жигули“, създадена по сценарий, в онази епоха.

Комедията, която ще се завърти в кината само след месец (от 16 април), представя опита на разпаднала се рок група да се събере отново. Инициатор става героят на Билалов, а зад желанието му да свири отново със същите хора като преди 30 години стои всъщност целта му да прати дъщеря си (Климентина Фърцова) в музикална академия в Лондон. Творческите вражди и недоизказаните чувства в бившата банда трябва да останат в миналото, само че с всеки изминал ден мисията изглежда все по-невъзможна.