Искра Радева за битката си с Ковид: Бях в болница в критично състояние

Искра Радева живее втори живот благодарение на лекарите в болница „Лозенец“, в която постъпва в тежко състояние с коронавирус. Дни наред медиците полагат денонощни грижи за звездната актриса, първо в ковид отделението, а след това и в интензивното, където, както е известно, са най-тежките случаи.

В първите дни след заразяването си Радева вдигнала температура, но решила, че може да се справи сама, без намесата на медицината.

„Вдигнах висока температура и почнах да гълтам един антибиотик, за който се говори, че действа. Температурата стигна 39,6 градуса, едвам я смъквах до 38. Така карах 5-6 дни. Ако имате висока температура, моментално се обадете в болница.

Вирусът е много коварен и много бързо действа! Аз потърсих помощ чак на седмия ден, когато вече едвам гледах. Д-р Спасов, наш приятел, като чу симптомите, каза веднага да отивам в болницата. Влязох в ковид отделението, вливаха ми системи и температурата падна. Точно мислех, че ще ме изписват, и ме вкараха в интензивното с двойна бронхопневмония и недостиг на кислород! Хора, не бива да правите като мен. Това направих аз и влязох в болница!“, разказа за сблъсъка си с Ковид-19 Радева пред Би Ти Ви.

Тя благодари за всеотдайността и грижите на лекарите в болница „Лозенец“.

Чак след като актрисата поукрепнала, те ѝ споделили, че в продължение на едно денонощие е била в критично състояние. „Имало е едни критични 24 часа. Аз не съм ги усетила така крайно, но явно са ми спестили това, докато се борех с вируса. Много е важно още в началото заразените да се обръщат към лекар и да търсят помощ“, подчерта още веднъж тя.