Исландия отворя нов луксозен спа център

През 2014 г., докато исландски екип копае 4.6-километровия тунел Vaðlaheiðargöng между Акюрейри и Хусавик в Северна Исландия, се натъква на неоткрит досега геотермален воден източник.

По това време това е нежелана изненада, възпрепятстваща строителния проект, но от ситуацията бързо произлизат иновации.

Днес това е движещата сила на нов луксозен спа център.

Предвидена да отвори врати в края на февруари или началото на март, Горската лагуна, наричана още Skógarböð Geothermal Spa, ще предложи на посетителите да се потопят в големи басейни за отдих, пълни с естествени топли води от планината Vaðlaheiði.

Докато релаксират във водата, гостите ще се насладят на зашеметяващата атмосфера на брезите и боровете на гората Vaðlaskógur, заедно с гледката към фиорда Eyja и град Акурейри. Най-хубавото е, че тази област на Исландия е известна с доста умерен климат, посочва T+L.

Спа центърът разполага с един басейн с площ около 530 квадратни метра, плюс друг – 52-метров с по-топла вода, както и студен басейн, два бара във водата, сауна, тиха стая и съблекалня за 200 посетители.

Ще има също така станции за зареждане на електрически автомобили и велосипеди, както и ресторант, който ще сервира местна бира и вино – с кът за хранене край огнището, изпълнен с естествено дърво, за да предава духа на околната гора.

Цените на билетите за достъп до лагуната започват от около 45 долара за един гост. Пакет за двама заедно с две напитки се предлага за около 108 долара. Пакет за пет посещения пък струва около 194 долара, а този за десет – около 350 долара.

Атракцията със сигурност ще доведе повече посетители в северната част на островната държава. Спа центърът се изгражда от Basalt Architects – екипът, който стои зад Синята лагуна, разположена в близост до летището в Рейкявик, както и зад Geosea Geothermal Sea Baths в Хусавик, на около час път с кола от Акюрейри.

Previous post Как да сбъднете желанията си с помощта на числата
Next post Потрес в поп фолка! Пребиха ли Константин?