Ицко Финци го закъса, продава дома си до София

Безпаричието застигна и актьора Ицко Финци, който преди дни обяви, че продава дома си в близост до София, при това за скромната сума от едва 30 хиляди евро. Цената била толкова ниска, защото 89-годишният артист се надявал по този начин да привлече по-бързо сигурен купувач и сделката да се осъществи още през близките месеци, за да се подсигури финансово.

От известно време насам Финци живее край Варна с 44 години по-младата си половинка Лиза, с която имат 6-годишна дъщеря Матилда. Момиченцето се появи на бял свят, когато Ицко вече бе навършил 83. От първата си жена – музикалната преподавателка Гина Табакова, Ицко има 56-годишен син – актьорът Самуел Финци, който на практика може да бъде дядо на сестра си.

До миналата 2021 г. Ицхак Финци вземаше унизителната пенсия от 145 лева и се жалваше, че синът му го храни. Държавата обаче взе под внимание тежкото му финансово положение и му присъди пожизнена пенсия за заслуги в размер на 700 лева, пише „Флагман“. Очевидно обаче и те не стигат на Финци, който е готов да се раздели с дома си, за да скрепи семейния бюджет. Софийската му къща се намира близо до Годеч, в една от махалите на известното село Гинци. Надморската височина на района е цели 1100 м, което прави въздуха там изключително чист и все повече столичани си купуват имоти наоколо.

„Нашата къща е последна – край нас, до нас, на километри пред нас – поля и гори. Дворното място е 1700 кв. м, ограда няма и никога не е имало, дори между нас и съседа Ян. Къщичката е обърната изцяло на юг. Състои се от кухничка, две стаи, баня и обширна покрита тераса.Терасата и навеса правихме преди 5 години, в едната стая поставихме бетонен под и дюшеме, стаите са с гипсокартон облечени, останалото е за ремонт. Има ток, вода и септична яма. Пътят до селото е нов, нагоре към нашата махала е асфалтиран, баш до нас – черен. Телефоните имат екстра обхват. Тихо, волно, диво. С най-красивата гледка. Стойността на този така обичан от мен дом е 30 хил. евро. Ако ви интересува, пишете ми“, обяви Финци в социалната мрежа Фейсбук.

Във Варна семейството обитаваше апартамент под наем, но после си взеха и свой имот. Тъй като партньорката на актьора била увлечена по здравословния начин на живот, искала общото им дете да расте във възможно най-благоприятна среда. Затова взели решението да напуснат окончателно столицата и да се преместят край морето.