Ицко Финци и жена му: Има ли възраст за любовта?

Има ли възраст за любовта? А за бащинството? За щастието? Гости в „120 минути“ бяха 88-годишният актьор Ицко Финци и съпругата му Лиза Боева, която е на 43, за да разбият всички тези клишета.

Двамата имат 4-годишна дъщеря, която са нарекли Матилда. Спрели са се на това необичайно име, защото от една страна така се казва майката на Ицко, от друга страна заради Матилда на Данте.

Любопитно е, че Ицко и Лиза са създали платформа за онлайн обучение доста преди да ни връхлети COVID пандемията. В нея се обучават хора от всякаква възраст, които се интересуват от изкуство. А от есента провеждат и целогодишен курс по италиански ренесанс – към 180 лекции и филми с различна дължина.

„Това, според мен, е допир с прекрасното, със съвършеното“, сподели актьорът пред bTV. „Тези картини, създадени тогава, по времето на ренесанса.“

Ицко Финци и Лиза Боева споделиха, че тайната на това да съхраняват любовта и щастието си е мъдростта. „И с конкретни действия“, допълни филмовата режисьорка. „Работата по този курс и тези теми ни позволяват да слезем в ниското.“

„Сещаме се кое е главното в живота ни и готово“, завърши разговора Ицко Финци.

Previous post Зверски се изложи след скандала с Драго Чая: Мира Добрева направи голяма грешка
Next post Ваксинираната Деси Цонева се зарази с COVID-19 на рождения си ден