Йорданка Христова и Лили Иванова на почивка в Турция

Йорданка Христова най-накрая се събра с Лили Иванова и двете дори заминаха на почивка в Турция, откъдето скоро се върнаха, пише сайтът Клюки.бг.

Лили Иванова обаче не е примата на естрадата, а сестрата на певицата и адашка на колежката ѝ, с която Данчето не е в най-перфектните отношения.

Каката на Йорданка от 30 години живее в Калифорния, а от три не се беше виждала със сестра си.

Съвпадението на имената на родственицата на Данчето и нейната колежка Иванова създава куп куриозни ситуации.

Сестрата на Христова отдавна се установява отвъд океана, където изкарва прехраната си като здравен работник. Иванова от десетилетия се е устроила в САЩ с цялото си семейство и няма никакви намерения да се връща в България. Лили е с две години по-голяма от певицата и през 2021 г. празнува 80-годишен юбилей.

Сега сестрата на Йорданка Христова ще остане в София още няколко седмици, а след това отлита отново за Америка.

Двете сестри имат много силна връзка и въпреки огромното разстояние досега винаги намират начин да се видят поне веднъж в годината.

Пандемията обаче нарушава традицията. Предпоследната им среща беше преди три години, когато певицата направи голям самостоятелен концерт „Моят път“ в зала 1 на НДК, а сестра ѝ си дойде специално за спектакъла от Америка.

И макар каката да няма гласовите данни на Данчето, познава музикалния бранш в детайли, защото е пряк свидетел на ранните успехи на Христова.

Години наред е неин импресарио, един от първите на частна практика в ранните години на соца.

Става и неин шофьор, води преговори с Импресарска агенция и Концертна дирекция. Именно Лили е причина Данчето да изгрее на голямата сцена.

Голямата сестра вижда навремето афиш за прослушване на млади таланти и я навива да се яви на прослушването.

Previous post Рут Колева: Днес се случи най-гадното нещо за мен…
Next post Съпругът на Сашка Васева: Жена ми се стопи!