Кака Флорин: Изядоха Мила Роберт, но феновете ще я измъкнат

Обичта ми към работата, живота, приятелите ми, всичко около мен, което харесвам, е голямо вдъхновение за мен. Това каза за предаването “Животът на фокус“ по Радио “Фокус“ с водещ Ася Александрова певицата Ирина Флорин.

Заглавията на песните ѝ са изключително интересни и звучат като част от живота ѝ. Последният албум е озаглавен “Знак“. Той излиза 10 години след предишния ѝ албум „Копринена жена“. Модерното звучене на песните ѝ се дължи на поп денса, който тя търси при създаването им. Работи основно с Момчил Колев, Георги Георгиев от “Остава“, с Крум Георгиев. И затова музиката ѝ е алтернативна и танцувална. През 1996 г. се създава ремикс на “Цвят лилав“, който засенчва оригиналната версия, която е красива , но не е дискотечна. И “Цвят лилав“ става първото клубно парче и емблема на певицата.

“Създаването на емблема, хит, става случайно, това е някаква енергия, която се завихря в подходящия момент – времето, хората, музиката, текстът, всичко. Текстът на “Цвят лилав“ е на Даниела Кузманова, музиката е на Стоян и Виктор от Киора. Работила съм и продължавам да работя с най-добрите. В момента работя върху новия си сингъл, който се казва “Дръж ме“ и е колабориран текст – половината от Дара Екимова, половината е мой и припева е на Ваня Щерева, музиката е на Жени Джамбазова. Ще бъде представен в началото на септември, през август ще се заснема видеото към песента. Предстоят ми участия на 3 август във фестивала “Забранена музика“ във Варвара, на 9 август във Варна и 10 август в Бургас. 19 септември концерт в кино “Кабана“, на 7 декември в Плевен, на 14 декември в Русе, подготвят се още дати“, сподели Ирина Флорин.

Съвместните проекти и дуети с другите музиканти са хубави моменти, проблемът е, че песните трудно могат да се изпълняват, ако партньора го няма. Някои песни преработва и пее сама като “Тихо“ в изпълнение с Миро, “Пътуване“ с Мариус, дуетът с Азис в момента преработва, за да го пее сама. Би искала да направи дует с Роби, който тази година спечели награда за дебют на БГ Радио. “В музиката си, в работата си имам една много специфична меланхолия, която винаги лъха от парчетата ми, гласът ми е такъв. Много харесвам Любо Киров, Дара, Михаела Маринова. С младите изпълнители бих направила дует“, каза певицата.

Харесва много Хари Стайлс, Сам Смит и британската група Coldplay. Обича да ходи на концерти, до края на годната иска да отиде на концерт на Сам Смит. Преди 12 години тя вреше и кипеше в модната индустрия. Изморена от музикалната си кариера решава да си даде почивка. Модата е нейна страст и показва на ревю 70 модела от общо 150 в “Кемпински“, участва и в модно шоу в Порто Карас, Филип Морис и накрая прави пред Народния театър прекрасно модно шоу. Музиката и модата са големи инвестиции и тя избира какво точно да прави. След издаването на албума ѝ “Знак“ правят тениски, винилови плочи, и The best Ирина Флорин на винил. Плочите превземат в момента пазара, но касетите са тренд сега в момента Тейлър Суифт пусна касети преди 2 години, а вече и доста други известни изпълнители.

Шоу бизнесът е много динамичен, има много нови звезди със страхотен стил в публичното пространство. В поп музиката има много големи изпълнители като Алиша Кийс, покойната Уитни Хюстън.

“По някакъв начин трябва да завладяваш публиката като Хари Стайлс, Мадона. В поп музиката трябва да си интересен, провокативен, да накараш хората да те желаят. Хари Стайлс прави позитивна музика, измислил е на концертите му да ходят с шарени гердани от пера, или други неща, това е част от имиджа му, част от неговото шоу. Харесва се провокацията. Тук в България не е ясно какво се харесва, българинът днес може да те харесва, но утре нещо може да не му е харесало и той се отрича от този, когото е харесвал“, посочи певицата.

„Случката с Мила Робърт на прайда с роклята беше нещо, което провокира обществеността, изядоха я. Тя има фенове, които ще ѝ помогнат да преодолее това нещо. В последните години социалните мрежи дават анонимност и всеки, който няма работа, може да си коментира свободно. Аз съм отишла на прайда заради мои много близки приятели, и голяма част от българското население има гей приятели, деца. Никой не е виновен, че се е родило такова дете, какво от това? България е хомофобска държава. Има провокации, които и на мен не ми харесват, но това е някаква малка прослойка“, отбеляза Ирина Флорин.