Какво се случва в четирите фази на секса

Макар сексът да предоставя една от най-големите наслади, познати на човечеството, малко хора се замислят какво се случва в организма ни за такъв приятен резултат.

Сексуалният акт се дели на няколко фази: възбуда, плато, оргазъм и отпускане, пише trafficnews.bg.

По време на началната фаза на възбуда се освобождава серотонин в кръвта, който стимулира усещането за щастие. През този етап се повишава и сърдечният ритъм, а кръвта изпълва гениталиите. В кръвообращението се освобождава и хормонът допамин и така се повишава желанието за секс.

През следващата фаза – плато, пулсът и дишането продължават да учестяват, а чувствителността на гениталиите продължава да се повишава. Появата на мускулни спазми в краката, лицето или ръцете е типично за тази фаза.

Достигането до оргазъм е моментът на върховното удоволствие. Тогава цялото тяло изпитва мускулни контракции и има освобождаване на сексуалното напрежение. При мъжете тази фаза е придружена и с изхвърлянето на семенната течност. Жените може да изпитат усещане за оргазъм, което да достави изключително удоволствие.

При фазата на отпускане, пулсът и дишането се връщат към нормалните нива. Органи като пениса и клитора също се връщат към нормалното си състояние и цялото тяло се отпуска. Това е моментът, в който жените обичат да се гушкат в партньора. Причината е, че в мозъка се освобождава хормон, засилващ желанието за свързване с половинката и те изпитват нужда да бъдат прегръщани.

Previous post Лепа Брена отпразнува 30 години от сватбата на века
Next post Ето как да украсим елхата, за да привлечем пари