Как да разберете, че сексът ви е незадоволителен?

Сексуалният живот изисква внимание, както всеки друг аспект от живота на човек. С течение на времето обаче много хора приемат секса за даденост и спират да влагат достатъчно емоции и фокус в него. 5 признака подсказват кога сексуалният живот вече не е задоволителен, пише rozali.com.

Представете си сексуалния живот като едно растение у дома. То има нужда от определени грижи и от вашето внимание, за да продължава да живее и да расте в своята най-добра форма. Как да разберете дали вашето „растение“ не е това красиво цвете, което би трябвало да бъде?

Сексът се свързва със скука

Ако обвързвате секса със скука, на първо място трябва да се запитате защо се чувствате по този начин. Защото това е нещо, което „трябва“ да правите или причината е друга? След като установите какво точно ви смущава и какво би направило сексуалния ви живот по-вълнуващо преживяване, редно е да го обсъдите с партньора си. Сексуалната комуникация е също толкова важна, колкото цялостната комуникация в една връзка. Има голям шанс вашият партньор да се чувства по подобен начин и заедно да намерите начин да трансформирате скуката в нещо много, много интересно.

Сексуалният ви живот е небалансиран – или само давате, или само получавате

Балансът в една връзка е ключов за хармоничните отношения, в които всеки партньор се чувства оценен. Балансът в секса също е много важен. Ако смятате, че той липсва във вашия сексуален живот, отново трябва да си изясните какво точно означава това и да обсъдите темата с половинката си. Най-общо казано небалансираният сексуален живот означава, че винаги някой от двамата задоволява повече своя партньор, изоставяйки на втори план своите нужди, желания и удоволствия.

Всички пъти само единият инициира секс

На първо място в подобна ситуация всеки от партньорите трябва да си отговори на въпроса, който се отнася за него: „Защо винаги аз инициирам секс? И „Защо не изпитвам желание да инициирам секс?“. Спрямо отговорите на тези два въпроса може да се прецени по-добре динамиката в двойката и да се измислят следващите стъпки. Дори единият партньор да предпочита да бъде съблазняваният, това не означава, че другият няма да се зарадва също да влезе понякога в тази роля. Всъщност влизането и в двете роли може да изкара различна страна от вас, която да освежи сексуалния ви живот.

Не сте сигурни какво искате и какво ви харесва

Как може да имате напълно задоволителен сексуален живот, ако нямате представа какво точно искате, какво ви харесва и по какъв начин изпитвате най-голямо удоволствие. Опознаването на собственото тяло и различните начини, по които то реагира на удоволствието е не само вълнуващо, но и полезно за сексуалния живот.

Повторяемост

Повторяемостта може да бъде една от причините за скучен секс – всеки път се случва едно и също нещо в една и съща последователност. Ако се намирате в подобна ситуация, лесно може да прекратите повторяемостта, като инициирате някаква новост в секса. Предварителното обсъждане с партньора може да се наложи, ако не сте сигурни каква би била неговата реакция на вашата идея. Помислете какво искате да промените и да опитате в секса, за да го направите по-интересен.

Previous post Тези зодии сменят работата си през февруари
Next post Уникален имот „скрит“ в природата