Как да реагирате на „фиаското“ на мъжа в леглото

Най-лошият кошмар, който преследва мъжете дори в съня им, е фиаското им леглото. Това се случва на мнозина и тук изобщо не става въпрос за началните признаци на импотентност или някакво заболяване. В повечето случаи причината е умора, пренапрежение, стрес.

И ако знаете със сигурност, че вашият мъж е здрав и силен и това е неприятна изненада за него /както и за вас, между впрочем/, в този момент е много важно да покажете компетентна реакция, за да не го накарате да се чувства още по-зле. Нека да разберем как да направим това правилно?

Защо е толкова важна подкрепящата реакция на жената?

Най-напред, защото обичате този човек, той наистина ви е скъп. Ако това не е така и той е просто вашият случаен партньор, пак не бива да правите язвителни подмятания, поне от куртоазия. Но ако държите на партньора си много и искате да продължите връзката, трябва да сте готови да го подкрепите дори и в такива злощастни ситуации. Опитайте се да му покажете с всички сили, че мнението ви за него не е пострадало. Може да ви се стори незначително, но мъжете са много чувствителни към подобни проблеми.

По-лошо е, когато мъжът се опитва да намери виновен в тази ситуация, а всъщност само двама души участват в нея. Следователно, ако не е негова вината, остава да бъде прехвърлена върху партньора. Между другото, психолозите обясняват това много ясно – мъжът подсъзнателно смята за най-добрата жена по отношение на пола тази, с която наистина е бил на върха. И след провал, дори ако не ви каже нищо за това, все пак вътрешно вероятно ще се опита да ви прехвърли вината. Затова отново е много важно да се изгради правилната стратегия за приемане на проблема, за да не се объркат отношенията във връзката.

Как да реагирате правилно?

Не се фокусирайте върху случилото се

„Той“ не става? Няма нужда да се обръщате към стената или, по-лошо, да скачате от леглото с думите „Днес, какво, няма да има нищо ли?!“. Преструвайте се, че не забелязвате проблема, опитайте се да засилите малко ласките си, прошепнете еротичните си фантазии в ухото му.

Ако това не помогне, предложете му разсейване и му направете масаж, например, за да се отпусне напълно. Сменете темата, ако той самият се фокусира върху проблема, попитайте го за нещо друго, което да му отвлече вниманието. Основната цел на тази техника е да покаже, че нищо кой знае какво не се е случило, дори ако и вие сте изненадани и се е случило за първи път.

Не го съжалявайте

В никакъв случай не трябва да се обръщате към вашия мъж с думите „Уморен си ми, горкият!“ или нещо подобно. Изразяването на съжаление ще влоши нещата. Не бъдете снизходителни, не гледайте скептично, защото така допълнително ще подкопаете самочувствието му. Вашата цел трябва да е съвсем различна – да събудите алфа мъжкаря в него, а не да го унищожите.

Опитайте по различен начин

Можете да поканите партньора си да играе интересна игра. Целувайте се и се галете, като същевременно заобикаляте интимните зони – тоест, без изобщо да ги докосвате. Повярвайте, такова нещо вълнува невероятно. Допълнителното предимство е възможността да изследвате телата на другия и сексуалната енергия ще ви изпълни от само себе си.

Не се обиждайте

Може да има много причини за интимния провал. В крайна сметка и жената не винаги иска секс. Така е и при мъжете – банална умора, стрес по време на работа, физическа активност – всичко това могат да са фактори, влияещи върху ерекцията. Ето защо, дори ако това е първият път и вие сами сте в недоразумение, не бива да се обиждате. Не сте престанали да бъдете привлекателни за партньора си! В никакъв случай не предявявайте претенции, с взаимни усилия можете бързо да се отървете от този проблем.

Не обсъждайте интимността си с другите

Възможно е, ако сте изненадани от текущото състояние на нещата, да искате да го споделите с приятелките си. Може би дори с най-добри намерения – да попитате дали това не им се е случвало и на тях и по какви начини са се справили с проблема. Но най-добре е да не споделяте подобни проблеми с хората. Малко вероятно е това наистина да помогне на ситуацията, но са достатъчни само няколко съчувствени усмивки към вашия съпруг, за да бъде самочувствието му сринато напълно, пише happy-woman.bg.