Как може да разнообразите мисионерската поза?

Ако говорим за „класически секс пози“, мисионерската поза със сигурност се нарежда на първо място. Всъщност наименованието ѝ е свързано с факта, че някога християнските мисионери са обяснявали, че това е „най-благочестивия“ начин за правене секс. В последните години мисионерската поза е приемана за твърде скучна от някои хора, защото в нея липсва изобретателност. Всъщност с малко въображение мисионерската поза може да бъде разнообразяваща и наистина полезна за сексуалния живот на партньорите, пише rozali.com.

Какви са предимствата на мисионерската поза?

По-голяма интимност: За разлика от много други секс пози, мисионерската увеличава интимния контакт между жената и мъжа. Тази секс поза позволява постоянен зрителен контакт, целувки, галене, говорене или просто да се наслаждавате на лицето на своя партньор по време на секс. мисионерската поза дава шанс наистина да видите своята половинка. Телата са в изключително близък контакт, което също засилва интимността.

Изразходване на по-малко енергия: Мисионерската поза е чудесна за секс, когато сте уморени след дългия ден, но все пак искате да се свържете с партньора си и да изпитате удоволствие. За нея се изразходва по-малко енергия, което е много ценно в случаите, когато енергията ви така или иначе е по-малко. Не всеки ден е моментът за експериментални пози, подходящи за атлети.

Фокус удоволствие: Ако имате интерес към тантричния секс, мисионерската поза е подходяща за вас. За този вид секс е важно най-вече сливането и удоволствието на партньорите. Дългият контакт с кожата и продължителният зрителен контакт подпомагат свързването по време на тантра.

Как може да разнообразите мисионерската поза?

Стимулация на клитора: По време на мисионерската поза мъжът може да достави допълнително удоволствие на жената, като стимулира и нейния клитор. Това може да се случи с движения, с които цялото тяло се премества малко по-нагоре и се стимулира клитора. Притискането на срамната кост определено ще засили женското удоволствие и е предпоставка за по-силен оргазъм.

Рамо до рамо: Разнообразете мисионерската поза, като промените позициите на телата. Вместо обичайното – жената е отдолу, а мъжът отгоре, застанете рамо до рамо, но с лице един към друг. Имате промяна, но и се възползвате от ползите на класическата мисионерска поза.

Повдигнете бедрата: Повдигането на бедрата, например с помощта на възглавница, може наистина да има значение. Осигуряването на по-дълбоко проникване и идеалния ъгъл за него, може да промени усещанията на жената и да стимулират различни ерогенни зони. Експериментирайте с различен ъгъл на проникване за разнообразни изживявания.

Стимулиране на ерогенните зони: Мисионерската поза не се свежда само до проникване. Ръцете на жената са напълно свободни и може да ги използва за стимулиране на други ерогенни зони на мъжа. Какви са те – зависи от партньора и неговите предпочитания. Не забравяйте и секси думите, с които може допълнително да увеличите възбудата и удоволствието.