Калина Паскалева призна за психически проблем

Журналистката Калина Паскалева написа емоционален пост във Фейсбук, свързан със свободата и избора да нямаш деца. В него тя разкрива изключително лични подробности от личния си живот, като споменава, че няма физически, а психически проблеми.

Тя допълва, че другата причина се крие във факта, че по нейна преценка не е достатъчно добре осигурена финансово, пише Woman.bg.

„Все по-често чувам “А ти кога ще родиш? Като имаш деца, тогава говори!“. Това, първо са думи на тежко невъзпитани хора, които вероятно не се замислят, че може да имам и здравословен проблем. За щастие, такъв нямам. Но психически – имам. Не искам да ставам майка към този момент, защото не желая да лишавам детето си от всичко, което му е нужно за добро израстване, с други думи разбирай – не съм добре осигурена финансово. А за разлика от други, няма да се хвана с чичко-паричко, който ще ме смята за изтривалка и ще съм безгласна буква в отношенията ни – както са повечето жени на бизнесмени, инвеститори, политици, банкери и т.н. Тяхното интелектуално ниво е твърде нищожно, за да осъзнаят в каква ситуация са поставени и как една грешна стъпка ще разруши фалшивия им свят. Евентуален развод ги прави отново доживотни робини на собствените им комплекси, тъй като през живота си не са хващали работа и срамът, че вече не носят скъпи парцали и не карат джип, няма да им даде мира.“ – пише брюнетката.

В поста си Паскалева обърна специално внимание и на проблема с домашното насилие в страната ни: „Не знам дали ви е направило впечатление колко жени бяха убити от началото на годината от мъжете си – независимо бивши или настоящи. В България има чудовищен проблем с домашното насилие. От няколко години е тренд известни личности да говорят за това и да имитират кампании за борбата с него, които имат нулев ефект. И казвам това от позицията на човек, който посвети една от книгите си за този бич и пръв призна, че е бил жертва на това още в младежките си години.“ – написа тя.

Previous post Векилска изгони бившия си от общия им апартамент
Next post Таня Боева се оплака от жесток психотормоз