Кали не може да си намери публика заради новия стил

Кали, която на 2 октомври празнува 47-ия си рожден ден, е в тежка депресия, призна самата тя при последната си медийна изява. Причината е, че продължава да не намира мястото си в музиката. Не я искат вече нито в чалготеките, нито в пиано баровете.

Певицата направи рязък завой в професионален план неотдавна, когато създаде своя група и направи джаз концерта „Калиграф“, на който изпълни на живо популярни песни от репертоара си с нов аранжимент. 15-те авторски композиции на основата на етно-латино-джаз музиката впечатлиха публиката, от което Кали бе истински щастлива. Тя имаше идея да ходи по участия с музикантите, с които работи в групата си, но дори след успеха на „Калиграф“ няма покани.

Оказало се, че публиката в чалготеките не иска да слуша новата музика на Кали, а в пиано баровете не желаели да канят певицата, защото славата ѝ на чалга певица няма как да се затрие толкова бързо.

„Това е голямата драма в живота ми – музиката“ сподели Кали. Тя разясни, че след 30-годишна кариера не можела да намери място за душата си, да се изрази така, че хората да я чуят и разберат. Явно нейната публика вече не ходи на места, на които би я слушала. Новата публика пък вероятно няма нужда от Кали и не се интересува от нея.

„Страдам и в момента съм в тежка депресия, защото не мога да нацеля това, с което да зарадвам публиката. Ако моята музика не стига до хората и те не изпитват даден вид емоция, докато ме слушат, значи аз не ставам“, заяви Кали, чийто концерт „Калиграф“ ще бъде излъчен на Нова година след речта на президента.

Подобен проблем преди години имаше и Елвира Георгиева. В края на 90-те естрадната певица реши да направи рязък завой в кариерата си и пропя чалга. Тя издаде албума с кючеци „Борчо, борчо“ който обаче не бе приет от публиката. В резултат пострада и кариерата ѝ на естраден изпълнител и цели 3 години стоеше без работа. В крайна сметка се залюби с пластичния си хирург и вече не ѝ се налага да си изкарва хляба на микрофона.

Но да се върнем на Кали. Тя ще посрещне 2023-та във Велинград. Изпълнителката е на участие с бенда си в местен хотел. Това е един от малкото предстоящи ангажименти на певицата в музикален план, заради което тя продължавала да се тормози. Често плачела вкъщи. На-учила се да ходи в гората и там да излива болката си. Разхождала се, слушала музика и пеела.

Previous post Филип Буков направи признание, не се радвал на голямо мъжко достойнство
Next post Антония спечели „Звездите в нас“ с образа на Тина Търнър