Камерън Диас се завръща към киното след 8 г. почивка

Камерън Диас е един от символите на Холивуд. Боксофисът показва, че през 90-те и 2000-те нямаше филм с нейно участие, който да не се превръщаше в хит почти веднага.

След като се появява със зашеметяващо представяне пред камера през 1994 г. с Джим Кери в „Маската“, Камерън Диас участва в девет проекта, сред които „Сватбата на най-добрия ми приятел“, преди да изгрее през 1998 г. с „Ах, тази Мери“. Изненадващо, след двадесет години успех на екрана като една от най-големите холивудски звезди, Камерън Диас обяви оттеглянето си през 2014 г. след участието си в римейка на „Ани“. Според Movie Web обаче тя е обявила завръщането си на екрана за първи път от осем години насам, пише в. Струма.

При участието си в подкаста на Кевин Харт „Hart to Heart“ през 2021 г. Диас обясни, че е почувствала нуждата да се оттегли от актьорската си кариера, за да се съсредоточи върху това да придобие контрол върху аспектите на живота си, които според нея често са прехвърляни на други хора. След оттеглянето си тя най-накрая успя да се омъжи за китариста на „Good Charlotte“ Бенджи Мадън и да роди дъщеря им Радикс през 2019 г. – и двете неща, за които никога не е имала усещането, че има време, докато работи.

Сега, след осемгодишна почивка, Камерън Диас се завръща на снимачната площадка заедно с Джейми Фокс във филма на Netflix „Отново в действие“, озаглавен подходящо, тъй като служи и за завръщане на Диас в индустрията. Въпреки че не е имала план да се върне към сценичните изяви, Фокс е потърсил помощта на Том Брейди (който има собствен опит с оттеглянето и завръщането), за да убеди актрисата от „Ангелите на Чарли“ да се завърне в играта.

В интервю за Джими Фалън в предаването „The Tonight Show“ Диас заяви, че е едновременно притеснена и развълнувана от завръщането си и че сега усещането за актьорска игра е различно.

Докато бе в почивка, Камерън Диас не се е фокусирала изцяло върху семейството. Тя публикува две книги, инвестира в стартъп компании в областта на здравеопазването и биотехнологиите и заедно с Катрин Пауър пусна на пазара марката за органични вина Avaline. И двете ѝ книги са посветени на здравето и дълголетието на тялото, като първата достигна до второ място в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс“.

Преди внезапното си напускане на Холивуд Камерън Диас изглежда се беше съсредоточила върху завръщането към корените си в комедията. Макар че възходът ѝ към славата се дължи предимно на комедии като „Маската“, франчайза „Шрек“ и „Ах, тази Мери“, тя се насочи към филми като „Бандите на Ню Йорк“ и „Ванила Скай“, преди последните ѝ няколко филма да я върнат към жанра с „Палавата класна“ и „Другата жена“.

Филмът „Отново в действие“ е обозначен като екшън-комедия, а с екипа от Диас, Фокс и режисьора на „Шефове гадняри“ Сет Гордън може да се предположи, че завръщането ѝ ще бъде насочено отново към разсмиване на публиката.