Капките получиха нотариална покана заради песен на Силвия Кацарова

Скандалите в „Като две капки вода“ този сезон са на всяка крачка. Този път повод за драма стана смяна на песен, което озадачи зрителите на имитаторското шоу и доведе до множество коментари. Миналата седмица на Михаела Маринова й се падна да се превъплати в Силвия Кацарова и заедно с Васил Найденов да изпеят емблематичната песен „Огън от любов“. В последния момент обаче от продукцията съобщиха, че поради независещи от тях причини Михаела ще бъде Мария Илиева и ще пее „Болката отляво“.

Това разгневи зрителите, а някои от тях подозират, че Михаела не е могла да се справи с имитацията на Кацарова и затова е поискала смяна. Истината се оказа доста различна,твърди blitz.bg.

Оказа се, че правата върху текста на „Огън от любов“ се държат от Владислав Славов. Той информирал продукцията, че не Музикаутор, а той има права върху текста и ако то бъде изпълнено, ще трябва да му се плати. Оказа се, че такива нотариални покани са отправяни и до други телевизии, които са искали да излъчват парчето.

Странното тук е, че Славов не е автор на текста, нито пък изпълнител на песента. Автори на най-големите текстове на естрадни хитове издадоха пред наш репортер, че са били заблудени от Владислав Славов да му прехвърлят авторското си право. Подвел ги с убеждението, че иска подписът им, за да включи въпросните песни в предстоящ сборен албум.

Освен Кацарова потърпевши се оказаха още Росица Кирилова, Кристина Димитрова, Кичка Бодурова, Петя Буюклиева и т.н., гласи светската клюка. Самата Силвия Кацарова няма право да изпълнява вечния си хит по участия, докато не докаже, че има някаква шашма и не си върне това право чрез съда.

Именно това е причината Михаела да не може да изпълни задачата си и да е търси компромисен вариант. Все пак държали да остане Васил Найденов като дуетен партньор и взели неговата песен ‘Болката отляво“, която на един лайф изпълни в акустична версия с Мария Илиева.