Катя и Здравко от „Ритон“ вдигнаха градусите като „разкриха крадец“

Дует „Ритон“ извадиха кошницата с изненадите това лято с националното си турне из България, което продължава с пълна сила. Катя и Здравко празнуват своята 45-та годишнина на сцената по-колоритни и атрактивни от всякога, пише show.blitz.bg.

Наскоро, в разгара на топлите дни, най-успешния роден дует вдигна градусите още повече с „Крадецът на мисли“ – най-новата си песен, чийто клип приковава вниманието още от първия кадър. В парчето се пее за аромат на рози и една вдъхновяваща любов. Такава, каквато е и реалната между Катя и Здравко.

„Всяка сутрин Здравко ми носи кафе в леглото с един пълнозърнест кроасан и една роза“, споделя Катя, с което потвърждава, че онова, което се случва във видеото, е реалност и в живота, и то без режисура.

Любопитен момент при снимките на клипа към „Крадецът на мисли“, които продължават два дни, е, че някои от наблюдаващи хора отстрани си помислили за миг, че се снима новият сезон на „Ергенът“, защото и там розата е визитна картичка.

Когато видите кокетната атмосфера във видеото към песента, може би ще се запитате откъде е тя, и вероятно ще останете изненадани да разберете, че става дума за мястото, където Катя и Здравко се чувстват най-добре – в Банкя. Неслучайно.

„Вярвам в предначертанието на съдбата. Навремето Здравко е бил войник тук, в Банкя, и дори от нашия балкон се вижда неговото поделение. Като студенти също идвахме много често в Банкя, не знаехме изобщо, че някой ден ще живеем тук. Живеехме в София, а сега най-хубавото е, че нямаме съседи (смее се)“, споделя още с типичното си чувство за хумор Катя. А Здравко е категоричен, че по-хубаво от това място няма. „Малкият площад с красивите сгради, побрали толкова история…Прекрасно място!“.

Във видеото се виждат дневни и нощни снимки. Дневните, както стана ясно, са от Банкя, а нощните – от хитово столично заведение в центъра на София. Участва и любимата театрална група на Катя и Здравко, с която те си сътрудничат вече 25 години. Неин ръководител е Цвета Лазарова.

„Страхотни са! И са девствени – и за камерата, и за екрана, което е много важно, защото имат излъчването на едни бъдещи актьори“, не крие възхищението си Здравко.

Режисьор на „Крадецът на мисли“ е Добромир Николов. Музиката и аранжимента са дело на Щерион Пилидов. Песента е по стихотворението на Росен Димитров.

До края на лятото, а и след това, „Ритон“ ще бъдат все в работен режим, защото им предстоят концерти в Пловдив (14.09.- Летен театър), Русе (4.10. – Канев център) и София (3.11. – зала 1 на НДК).

Освен това имат да записват нов клип, както и нови песни. А време за почивка май не са си предвидили. Но както споделя Здравко – „за нас по-хубава почивка от това да сме си вкъщи няма“.