Киану Рийвс се гъчка на купон по време на карантината в Германия

Актьорът Киану Рийвс се включи в мощен купон със снимачния екип на суперпродукцията „Матрицата 4“ по случай завършването на работата по нея, съобщи Bild.

Въпреки карантината в Германия, екипът организирал голямо парти във филмовото студио Babeisberg в Потсдам. Сред гостите бил самият Киану Рийвс с приятелката си – художничката Александра Грант, както и създателите на франчайза режисьорите Лана и Лили Уашовски, бившите братя Уашовски.

На събитието, според информацията на изданието, са присъствали около 200 души. „Всички преди това си направиха експресен тест за COVID-19. Гостите трябваше задължително да бъдат с маски, но много от тях пристигнаха без такива“, разказал е пред изданието един от участниците в партито.

В Германия от 2 ноември е в сила частичен локдаун. Затворени са барове, ресторанти, театри, масовите събирания на хора са забранени.

Прес-аташето на студиото Babelsberg Бианка Макаревич е обаснила, че всички санитарни норми по време на мероппиятието са ссе спазвали. От Warner Bros. Са отказали коментар. Представител на градската администрация в Потсдам е заявил, че от Министерството на здравеопазването ще прегледат кадрите от претъпканото парти, публикувани в немския вестник.