Кирил Петков и Джулиана Гани са най-търсени в Google през 2021 г.

Най-търсената личност в Google през 2021 е Кирил Петков, следван от Джулиана Гани, а Николай Василев допълва челната тройка. Google Zeitgeist e класацията, която синтезира „духа“ на годината в няколко думи и изрази, които ползвателите са търсили най-често в интернет, съобщи actualno.com. Спортните постижения на Ивет Горанова също ѝ отреждат място в шестицата, а Мария Бакалова е 8-ма, следвана от Маги Бадер. Бойко Рашков затваря челната десятка.

Българите са търсили в Google повече здравна информация и новини по политически теми. Сред уникалните за годината търсения са „ковид ваксина“ и „зелен сертификат“, българинът е търсил и допълнителна информация за мерките за предпазване от пандемичното заболяване. Обявеният за най-гледан сериал в Netflix – „Squid Game“ също намира място сред Общите търсения.

През 2020 сред най-търсените рецепти липсват прозаичните сарми и боб, които са традиционно на трапезата и в класацията на Google. За сметка на това в списъка тази година присъстват кулинарни изкушения на по-високо ниво като: „гофрети“, „еклери“, „крем карамел“ и „палачинки“. Категориите с въпросите „Как…“ и „Какво…“ също отразяват темите на отминаващата година. Българите са търсили най-много: „как се гласува машинно“, „как да се преброим онлайн“, „как се пише есе“, „как се прави антигенен тест“ и „как се вади зелен сертификат“. А започващите с „Какво…“ въпроси включват „ЛГБТИ какво означава?“, „Какво е мажоритарен вот?“, „Какво е зелен сертификат?“.

Previous post Коя е най-голямата: Преслава отвя Андреа, а тя призна…
Next post Лили Иванова със специална покана за среща с Хосе Карерас