Кога разбираме, че сме пристрастени към телефона?

Модерният свят е предпоставка за зависимостта към мобилните устройства. Като, че ли всичко вече се случва дистанционно. Хората са престанали да общуват помежду си „очи в очи”. Ако Интернет връзката прекъсне, губим самообладание, пише actualno.com.

Позволяваме да се отдалечаваме един другиму, прекарвайки времето си с телефон в ръка. Взираме се в екрана, без да осъзнаваме, че имаме семейства и любими хора, които се нуждаят от нашето пълноценно присъствие и внимание.

Смартфоните до такава степен са способни да замъглят съзнанието на човек, че дори се съгласяваме да ограничим бюджета си за храна, за да покрием разходите за покупка на последен модел. Много е тъжно всичко това!

Ако до този момент сте си задавали въпроси дали наистина сте пристрастени към мобилното устройство или всичко е в границите на нормалното, то сега ще си отговорите.

Ето няколко признака, сочещи сериозна пристрастеност към смартфона:

Ползвате десетки приложения непрестанно

Ако сте инсталирали десетки приложения и ежедневно отделяте от времето си за тях, то значи вече сте привързани към това устройство. Помислете дали наистина си струва да отдавате такова значение на тази джаджа.Няма нищо лошо в това да се движите по график и да бъдете организирани. Когато обаче всичко това минава през смартфона и непрестанно въвеждате

графици и го държите пред очите си, то нещата никак не са розови. Може би е време за един джобен тефтер, който със сигурност не би отвличал по този начин вниманието ви.

Батерията ви се изтощава само за ден

Когато батерията на новото ви устройство се изтощава в рамките на деня, то значи сте свръх активни. Не осъзнавате колко много време губите в безсмислено „виртуално обикаляне”. В никакъв случай не твърдим, че телефоните са излишни, но категорично те могат много сериозно да ви навредят, ако изпуснете нещата от контрол. Използвайте ги единствено тогава, когато имате нужда от тях.

Не забравяйте, че слънцето грее, цветята ухаят и птичките пеят! Това обаче можете да видите, ако оставите телефона настрана и се разходите с приятели сред природата.

Previous post Ето коя родна звезда се грижи за сина на Милен Цветков
Next post Мартин Скорсезе: Киното се обезцени