Кое е най-опасното място в самолета?

Бизнес класата беше обявена за най-опасната зона в самолета в най-мащабния до този момент краш тест в историята, при който се разби Boeing 727. Колкото и да е странно, оказва се, че това е най-застрашената зона от самолета.

Експерти симулираха извънредна ситуация в пустинята на границата между САЩ и Мексико, разбира се, без пътници и пилоти, за да разберат какви са шансовете хората да оцелеят при самолетна катастрофа и какво да правят в такава ситуация. Един от изводите беше следният: най-скъпите и удобни седалки, които се намират в предната част на купето, са най-опасни, пише pochivka.blitz.bg.

Цената на експеримента е 1,5 милиона щатски долара. Салонът е бил оборудван с камери, които са записали всичко, което се е случило в момента на разбиване.

Самолетът се разбива в земята със скорост 200 км/ч точно с носа. Видеото от краш теста показва, че тази зона просто се е откъснала и е била унищожена от основната част на самолета. Така в случай на самолетна катастрофа пътниците в бизнес класата, както и пилотите, са в най-уязвима позиция.

Оказва се, че тези на средните и задните седалки са много по-защитени имат реален шанс да оцелеят.