Кои са най-атрактивните жени според мъжете

Всички знаем, че хората обикновено са привлечени от други хора, които са, да си го кажем направо – привлекателни. Но може да сме сгрешили за това на какво точно реагират, кои са чертите, които най-много ги впечатляват. Не всичко е в лъскавата коса, печелившата усмивка и изрязаните стъклени скули – всъщност според последни проучвания характерът може да направи голяма разлика в това дали някой ви намира за приятна личност, пише jenite.bg.

Какви са отговорите обаче? С други думи, характерът играе голяма роля не само в междуличностната химия (колко добре можете да проведете разговор в бар или колко добре реагирате на среща от емоционална гледна точка), но всъщност определя до голяма степен за колко привлекателен някой ви смята.

Авторът на изследването д-р Гари Левандовски разказва за запознанствата, привличането и какво означава всичко това във великата епоха на социалните мрежи. Ето неговите думи:

„Особено за жените бих предложил да наблегнат на черти, които по никакъв начин не подсказват физическите характеристики. Тъй като мъжете са склонни да се фокусират повече върху физическите характеристики, всичко, което жените могат да направят, за да разширят формирането на мъжкото впечатление до други области, би било умно. Освен това, докато физическите характеристики обикновено се променят и стават по-малко привлекателни с течение на времето, личността не го прави, така че е в най-добрия интерес на всички да се избегне интересът на потенциалния партньор, основан предимно на външния вид.

„Когато се създава първоначално впечатление за външния вид, то е 100 процента физическо. Но моето проучване предполага, че оценката ви за физическа привлекателност се променя с течение на времето и че опознаването на някого ще промени представата за вас към по-добро, но и към по-лошо.“