Който пее, зло не мисли и живее по-дълго

Всеки знае, че „който пее зло не мисли“, но учени от университетите в Йейл и Харвард съобщиха, че пеенето също така удължава живота на човека, пише в. „Експрес“.

Това занимание подобрява психичното и физическото състояние на хората, което способства за повишаване на тяхното дълголетие. Пеенето има и още едно благотворно въздействие – то понижава риска от развитие на деменция, предава БТА.

Певческите изпълнения се отразяват положително на мозъка, тъй като стимулират постъпването на по-големи количества кислород в кръвта. Пеенето се оказва, че понижава кръвното налягане и предотвратява симптомите на депресия.

Проучването установило, че когато човек изпълнява своите любими песни, в неговия организъм се отделят ендорфини. Те от своя страна повишават настроението и хората се чувстват по-щастливи. Специалистите, водени от екипа на Нина Нун от Харвардския университет, уверяват, че вокалните способности нямат никакво значение, тъй като пеенето при всякакви обстоятелства влияе положително на общото здравословно състояние на индивида.

 

Previous post Знаете ли… Кои са темите табу за жените
Next post Виктория Бекъм се натрови с риба заради нова диета