Кой ще готви в „Черешката на тортата“ следващата седмица

Задават се пет поредни топли и уютни вечери с обилни трапези и превалявания от изненади в компанията на поп звездата Поли Генова, жената, горяла в Кухнята на Ада – Соня Янкова, журналистът приключенец Георги Милков, писателят географ Георги Бърдаров и слънчевото момиче на времето Гери Малкоданска, пише fakti.bg.

Първа престилката ще сложи кулинарният влогър и готвач, врял и кипял в Hell’s Kitchen България – Соня Янкова. Тя ще отвори дома си, който е истинска крепост за нея, за да посрещне звездните гости. Седмичната задача на шеф Манчев ще накара домакинята да потърси помощ от приятел, а по-късно ще предизвика у нея паника и страх. Менюто ще е изпипано, вкусовете ще преливат, а Соня ще заложи на широката си усмивка и вкусна храна, за да спечели гостите.

Академичните титли на доц. д-р Георги Бърдаров подсказват, че в кухнята няма да липсва прецизност и отношение към детайла. Той е замислил една литературно-българска вечер, в която ще вплете като в роман вкусовете на негови любими домашно приготвени ястия. Кухнята ще е пълна както с качествени продукти, така и с любопитни истории, а мястото и начинът, по който ще посрещне компанията, ще възхити всички.

Кулинарна революция ще донесе журналистът, носител на множество награди, Георги Милков. Той ще тръгне с пушката, но не на пазар, а да разказва истории. Менюто му ще е традиционна българска зимна кухня и ще се опита да задмине това на съименника му в компанията. Вдъхновение за едно от ястията домакинът ще е почерпил от първата жена министър у нас – Цола Драгойчева, а гостите ще бъдат впечатлени още с влизането си на мястото, където ще ги посрещне Милков.

Четвъртък в кухнята влиза повелителката на времето Гери Малкоданска. Водещата на Прогнозата за времето на NOVA за първи път ще посрещне гости в новия си дом. В желанието си да угоди на всички вкусове, тя ще заложи на интернационално меню. Помощта в кухнята ще дойде от нейния партньор в живота, който ще се постарае гостите да не останат гладни. От храната ще лъха любов, а домакинята ще предизвика сетивата на гостите не само с вкусна храна, но и с интересна задача.

Последна в кулинарната битка ще влезе певицата Поли Генова. Концепцията ѝ за безглутеново меню ще бъде изпълнена на много специално място. Семейна рецепта от Филипините от майката на нейния любим мъж ще очарова гостите, а много от тях ще опитат ястия без глутен, които за първи път ще са им вкусни. Десертът ще накара един от гостите да ръкопляска, а изненадата ще изкара всички на дансинга.

Ще се справят ли домакините с новата задача на шеф Манчев? Кой от тях ще събере най-много точки и ще си тръгне с почетния плакет?