Коканова на пръсти целувала Шарланджиев, Саня учела Ники да прегръща мъже

Екранът събира и разделя звездите на киното и телевизията и примери има не само в Холивуд, но и у нас. Най-класическата любовна история, започнала като на кино и продължила в живота е между Невена Коканова и Любомир Шарланджиев. Той е утвърден актьор и режисьор в театъра, а тя е начеваща актриса от миманса.

През 1957 г. излиза филмът „Години за любов“ – непретенциозна романтична история, която няма особен успех сред зрителите. Но тя дава началото на кариерата на 19-годишната Невена Коканова и я запознава с мъжа на живота й, за когото се омъжва още същата година. Любомир Шарланджиев е в главната мъжка роля, а режисьорът Янко Янков търси момиче, което да му партнира – хем свенливо, хем нахакано, а и с плам в очите. И го намира в статистка, която видял в друга БГ комедия, излязла преди това – „Две победи“.

А екранните целувки, за които казват, че Невена се повдигала на пръсти – не че имала толкова нужда, а просто така било прието навремето да се целуват в киното по света, прерастват в житейски роман между Невена и Шарлето, както всички викат на бъдещия й съпруг. Всъщност двамата се женят още същата година.

Шарлето се оказва и нейният ваятел, ставайки първи и основен учител по актьорско майсторство на любимата си. Под негово ръководство като режисьор тя ще заснеме емблематични роли в „Карамбол“, „С дъх на бадеми“, „Най-добрият човек, когото познавам“, „Спомен за близначката“.

А през 1980 г. именно Невена Коканова ще завърши и последният му филм, „Трите смъртни гряха“, след кончината година по-рано на любимия си Любомир. Любовта и привързаността между двамата е толкова силна, че дори бурния роман с Раде Маркович при снимките на „Крадецът на праскови“ (на Въло Радев) не успява да я разруши и Коканова се връща при мъжа си.

Най-обсъжданата съвременна кинодвойка пък е Саня Борисова – Ники Илиев. Двамата се запознават и залюбват още на кастинга за сериала „Забранена любов“. По това време Саня е неизвестна на широката публика, а Ники има популярност като модел и красавец, която явно му е омръзнала. Борисова обаче го е впечатлила и двамата бързо стават двойка. В сериала те са брат и сестра. Той е в ролята на гей и тя го учи как да се целува с мъже, конкретно с героя на Любо Ковачев, който години наред си остава много добър приятел на Ники.

Именно с този сериал обаче Илиев успя да разчупи представите за себе си като едно хубаво и доста тъпо момче, което само се разкарва по подиума. А после хората разбраха, че той има и амбиции на режисьор. Ники Илиев успя да направи едни от най-касовите филми на новото време, като винаги в тях снимаше своята Саня, а и приятелите си Любо Ковачев и Орлин Павлов.

В съвременния Холивуд най-обсъжданата двойка е вече разпадналата се такава между Анджелина Джоли и Брад Пит. Всеизвестен е фактът, че двамата се залюбват по време снимките на „Мистър и мисис Смит“, където играят шпиони под прикритие, оженили се за врага и когато разбират, че трябва да се убият един друг, страстта им пламва като никога преди.

По време на снимките и двамата са в топ три на актьорите при мъжете и жените, но след като на свата става ясна любовната им афера, минават на първите места. Всичко изглежда като приказка, докато изненадващо Анджелина обвини Брад, че тормози едно от осиновените им деца – отнасял се грубо с момчето. И скоро последва раздяла. А след това и вълна от всякакви слухове, дори за връщане на Пит при някогашната му любима Дженифър Анистън.