Колежка скочи на Мария Цънцарова за плагиатство

Тв водещата на новото предаване по bTV „Защо, господин министър“ Мария Цънцарова беше подложена на критики от страна на журналистката Нора Стоичкова, която е лице на „Студио Икономика“ по Българска свободна телевизия, пише „Галерия“.

Оказва се, че през 2014 г. тя води рубриката „Защо с Нора Стоичкова“ по ТВ7, която фалира две години по-късно. В предаването си Стоичкова търси отговора на най-важния въпрос – защо, и бистри актуални политически и икономически теми от деня.

Веднага след старта на „Защо, господин министър“ на Цънцарова, Нора изригна във Фейсбук: „Жени Павлова, тогава изпълнителен директор на ТВ7, измисли рубриката „Защо?“. Днес виждаме римейк по bTV. Защо?“.

Нейните приятели я подкрепиха и дори ѝ дадоха идея да осъди bTV заради заимстване на името, но на Нора Стоичкова не ѝ се обикаля по съдилища и затова ще остави темата приключена.

Освен това нейната рубрика отдавна не съществува. Публицистичното предаване на Мария Цънцарова „Защо, господин министър“ иначе започна обещаващо, като пилотното издание беше гледано от над един милион зрители.

Амбицията на тв водещата трябва всяка седмица да намира точния събеседник, който да говори по най-горещите скандали, да отговаря на въпросите, които вълнуват хората и да защитава своите решения пред аудиторията.

Журналистката води и „Тази неделя“, което се излъчва сутринта. Тя от малка мечтае да се занимава с професията си.

В родния ѝ град Карлово има клуб на младия журналист, в който попада на шега, но така се увлича, че бяга от час, за да ходи на снимки и интервюта. С интерес следи новините и актуалните предавания по телевизията и изобщо няма колебание какво да кандидатства, след като завърши училище. Приемат я от раз Журналистика в Софийския университет, а след това учи и магистратура по мениджмънт в НБУ.

Previous post Мост в Индия, който може да издържи на терористична атака
Next post Лили Иванова се подготвя за турнето с йога