Колко време прекарваме на телефона, без да говорим

Отдавна живеем в ера, в която смартфоните са се превърнали в естествено продължение на ръцете ни. Все повече хора се пристрастяват към умните машинки и не могат и минута без тях и това става обект на изследване.

Учени от Лондонското училище по икономика и политически науки са установили колко често потребителите посягат към смартфоните си без причина. Резултатите от проучването са публикувани в сп. „Computers in Human Behaviour“.

Изследователите са провели експеримент, в който са участвали 37 души от три европейски държави. Участниците са записвали обичайното си поведение със смартфони на камера в продължение на три дни.

Резултатите показват, че 89 процента (9 от 10) от взаимодействията със смартфона са спонтанни и нямат причина. Участниците средно са използвали телефона за малко повече от минута, като в половината от случаите за по-малко от 23 секунди.

Проучването разкрива, че потребителите най-често проверяват съобщенията си в Messinger, известията си и времето. Хората прекарват само един процент от времето си в разговори, пише Нова тв.