Колко печели Любо Киров от частни партита?

Най-обичаният поп изпълнител у нас Любо Киров, се оказа и най-високоплатеният, показа справка на „Галерия“. Той е увеличил почти дойно хонорара си, който сега варира от 9000 до 11 000 лв. Главозамайващата сума музикалната знаменитост прибира за час и половина изпълнение на живо.

Въпреки високата оценка, която певецът на „Целуни ме“, „Имам само теб“ и „Липсваш ми“ иска за положения труд, интересът към него не стихва. Любопитно е обаче, че с желания хонорар е №1 в неофициалната класация на скъпоструващите поп любимци и почти в топ 5 на артистите от бранша в страната. По-тлъсти суми от него прибират само фолк идолите Преслава, Галена, Азис и Софи Маринова.

Не малко са случаите, в които от хонорара пищят и меломаните, и колегите му. Всъщност любопитна подробност е, че близко до неговия е и този на Владимир Ампов-Графа – 8000 лв., както и на Михаела Филева — 5000-6000 лв.

Немалко пари Киров е успял да припечели от най-мащабния си концерт до момента в Лондон. През май той стъпи на една от най-големите сцени, запомнена с огромните музикални изяви на изпълнители като Роби Уилямс u Nick Cave & the Bad Seeds. Зад граница той представи новия си албум „Целуни ме“, който излезе на българския пазар през април, давайки заявка за предстоящите изяви в чужбина.