Колко прости са в „Ергенът”: Освободени сме от турско робство през 681, Вазов е написал…

Колко прости са участничките в първия сезон на „Ергенът”? Отговорът на този въпрос разбраха зрителите на предаването тази вечер, които останаха потресени след импровизираната викторина, разкрила интелектуалната култура на голяма част от дамите.

Рускинята Виктория, която е от 10 години, се разсърди и обяви за дискриминирана, тъй като не била учила в българско училище, завършила университет тук, но това бил Американския колеж. Самата тя дори не знаеше къде се намира сградата на Народното събрание.

„Кой е авторът на Анна Каренина?”, попита Наум Шопов. „…Ъъъ, Пушкин”, отговори му тя. „Хубаво, но дано и Лев Толстой се съгласи”, иронизира я водещият.

На участничките бяха зададени 10-ина въпроса.

„Кой е най-високият връх в Стара планина?”

Според Ния-Косара е Черни връх, Людмила смята, че е Вихрен, Благовеста се възмущаваше, но самата тя бе написала Мусала, същото бе предположението на Александра и Дениз Хайрула.

„Кой е главният герой в романа „Под игото”?

Само Гергана позна, че е Бойчо Огнянов. Блага се тупаше в гърдите, че това е силната й страна, но бе посочила Баба Илийца, при това написано с грешка.

„Кой е написал История славянобългарска?”

Според Александра, която твърди, че е завършила психология и работи като хипнотерапевт в престижна фирма това е Иван Вазов. „Имам дислексия и когато ме изпитват моя мозък не работи”, оправда се тя.

„На кой полюс живеят пингвините?”

„На Северния полюс! Живеят на студено, имат си къщички от лед”, смята Блага, но след като разбра, че отговорът й е грешен каза: „Пингвините трябваше да са на северния полюс, какво правят на южния”.

„Как се нарича най-дългата страна на правоъгълния триъгълник?”

Блага нарисува просто чертичка. Позна само Гергана.

„През коя година България се освобождава от Османско иго?”

Според Благовеста е 681 година.

„През коя година е обявено Съединението на Княжество България и Източна Румелия?”

Според мениджърът в АЕЦ Козлодуй Деница е 863. Единствено Гергана, за пореден път, отговори правилно – 6 септември 1885 година.

Победителката Гери бе определена за „най-интелигентната жена в къщата” и получи роза, която я остави поне още един епизод.

„Може и да е победила, но си остава проста, това въобще не го коментираме”, избълва Дениз Хайрула. „Тази игра не бе за умни жени, а за обща култура и то от най-ниско ниво и някои много се изложиха”, каза Гергана.

Неочаквано зле се справиха Деница и Марта, от които се очакваше много повече.

Previous post Криза за ментори! Азис каза „не“ на „Гласът на България“
Next post Новият мъж на Анелия се оказа хазартен бос