Концертът на Нина Николина в теснолинейката стигна до Италия

Концертът на Нина Николина в българската теснолинейка се прочу и извън границите на държавата. Певицата изпълни акапелно фолклорни класики във влака и се срещна с неколцината късметлии, успели да се сдобият с билети, които се разпродадоха само за няколко часа през седмицата.

Събитието е в чест на стотната годишнина на теснолинейката. А пътуващият концерт между гарите Септември и Велинград предизвика интереса и на италианската културна платформа Italiens PR. “Добрите идеи носят успех. Успех, споделен с тези, които вярват в идеите“, коментира създателката на портала в социалните мрежи.

В рамките на концерта Нина Николина представи “Излел е Дельо хайдутин”, „Бре Петрунко “, „Дилмано“, „Вечеряй Радо“ и др. Проектът е подкрепен от фонд „Култура“ на Министерство на културата и се осъществява в партньорство с БДЖ.

“За мен е голямо предизвикателство да намирам и изпълнявам стари български песни, да търся начини, заедно с изключителни певици като Таня Първанова, Бисерка Пиларска, да направим тези песни познати и слушани от новите поколения българи“, каза Нина Николина. Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев, който е идеен двигател на проекта, пък обещава събитието да се проведе отново съвсем скоро.

Previous post Мъжът на Петя Дикова заряза поезията, издържа семейството си с…
Next post Ще има нов сезон на „Забраненото шоу на Рачков“