Концертът на Нина Николина в теснолинейката стигна до Италия

Концертът на Нина Николина в българската теснолинейка се прочу и извън границите на държавата. Певицата изпълни акапелно фолклорни класики във влака и се срещна с неколцината късметлии, успели да се сдобият с билети, които се разпродадоха само за няколко часа през седмицата.

Събитието е в чест на стотната годишнина на теснолинейката. А пътуващият концерт между гарите Септември и Велинград предизвика интереса и на италианската културна платформа Italiens PR. “Добрите идеи носят успех. Успех, споделен с тези, които вярват в идеите“, коментира създателката на портала в социалните мрежи.

В рамките на концерта Нина Николина представи “Излел е Дельо хайдутин”, „Бре Петрунко “, „Дилмано“, „Вечеряй Радо“ и др. Проектът е подкрепен от фонд „Култура“ на Министерство на културата и се осъществява в партньорство с БДЖ.

“За мен е голямо предизвикателство да намирам и изпълнявам стари български песни, да търся начини, заедно с изключителни певици като Таня Първанова, Бисерка Пиларска, да направим тези песни познати и слушани от новите поколения българи“, каза Нина Николина. Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев, който е идеен двигател на проекта, пък обещава събитието да се проведе отново съвсем скоро.