Концерт пред Тодор Живков измъкнал Васко Василев от ареста

Виртуозният цигулар Васко Василев разказа интересна история от своето детство. На 8 години трябвало да свири пред Тодор Живков и гостите му на празник, чийто повод вече не си спомня. Решава обаче да направи детска беля и краде локум. За нещастие обаче го хващат и го водят милицията. „Беше ме страх. Тогава си мислех, че ще ме вкарат в ТВУ“, спомни си Василев пред БТВ.

Той на няколко пъти обяснил пред милиционерите, че е цигулар и трябва да свири пред бай Тошо. Те си помислили, че си прави майтап и не обърнали внимание. Някой сред тях обаче явно се е сетил, че ако детето казва истината, ще прецакат празника на Тато, за което служителите на Народната милиция ще го отнесат по-сериозно от хлапето, което откраднало кутия локум. Направена е, макар и след дълго умуване проверка, и се оказало, че Васко Василев казва истината. Тогава той бил освободен светкавично от ареста.

Повод за разказа му беше колекцията от 5 видеоклипа, в които прави музикални разкази за родния си град, които ще представя във Фейсбук.

Цигуларят вече пусна първото видео на страницата си във Фейсбук. На него той изпълнява „Серенада“ от Франц Шуберт.

Previous post Ирен Онтева вече не прилича на себе си
Next post Мария Силвестър остава без работа