Кортни Кокс твърди, че Матю Пери продължава да я „посещава“

Кортни Кокс се изказа сантиментално за покойния си колега Матю Пери, докато отбелязваше 20-годишнината от финала на „Приятели“.

“Много съм благодарна, че имах възможността да работя с него в продължение на толкова много години. Той ме посещава често, ако вярваме в това”, заяви 59-годишната актриса в интервю за “CBS Sunday Morning”.

Кокс, която в продължение на 10 сезона изпълняваше ролята на Моника Гелар заедно с Чандлър Бинг от сериала „Приятели“, доразви темата, когато я попитаха за нейната духовност.

“Разговарям с майка ми, баща ми, Матю. Чувствам, че има много хора, които, според мен, ни напътстват,” обясни тя.

“Усещам — усещам, че Матю е наоколо със сигурност.”

Пери беше обявен за мъртъв на 28 октомври 2023 г., на 54-годишна възраст, след като е намерен в безпомощно състояние в джакузи в дома си в Калифорния.

През декември Службата на съдебните лекари на окръг Лос Анджелис определи, че актьорът е починал от “острите ефекти на кетамин”. При аутопсията като причини за смъртта му са посочени също удавяне, коронарна болест и опиоидът бупренорфин.

Дни след трагичната му смърт актьорският състав на “Приятели”, включително Кокс, Дженифър Анистън, Дейвид Швимер, Мат Леблан и Лиса Кудроу, споделиха изявление, в което изразяват скръбта си от новината.

“Всички ние сме толкова съкрушени от загубата на Матю. Ние бяхме нещо повече от съквартиранти. Ние сме семейство,” написаха те.

“С времето ще кажем повече, когато и както можем,”добавиха те. “Засега мислите и любовта ни са със семейството на Мати, приятелите му и всички, които го обичаха по света.”

По-късно Кокс отдаде почит на Пери в Инстаграм, когато публикува клип от една от многото им съвместни сцени в сериала “Приятели.”

“Толкова съм благодарна за всеки миг, който имах с теб, Мати, и ми липсваш всеки ден,” написа актрисата. “Когато работиш с някого толкова близо, колкото аз работих с Матю, има хиляди моменти, които бих искала да споделя.”

И добави: “В тази сцена, преди да започнем да снимаме, той ми прошепна забавна реплика, която да кажа. Той често правеше такива неща. Беше забавен и мил.”