Коя е най-оборотната британска актриса?

32-годишната актриса Софи Ръндъл, която без съмнение е най-известна с ролята си на огнената Ада Торн в криминалата драма Peaky Blinders, e най-оборотната актриса в британската телевизия.

Освен от култовата продукция на BBC, зрителите могат да я разпознаят още от Gentleman Jack, The Nest, Happy Valley и The Bletchley Circle, както и с ролята й на отчуждената съпруга на главния герой Дейвид Бъд от сериала „Бодигард“. Работи и заедно с годеника си Мат Стокой на снимачната площадка на „Джеймстаун“, който среща именно там.

Всъщност оказва се, че тя има повече телевизионни участия в Обединеното кралство от всеки друг през последните две години, прекарвайки общо 20 часа в главна роля. Но въпреки изключително успешната си кариера, Софи предпочита да стои далеч от светлините на прожекторите.

„Никога през живота си не съм се чувствала бляскава. На снимачната площадка съм много уверена, но червените килими и дизайнерските дрехи ме карат да се чувствам прекалено показно“ каза тя по този повод миналата година.