Крайбрежието с най-хубавите плажове и скрити идилични градове

Ла Коста Брава, което означава „див бряг“, се намира в най-северния край на испанската област Каталуния. Той има рекорден брой плажове с европейски „Син флаг“ за чиста вода и пясък и безопасност за посетителите и природата.

Спокойното и тихо крайбрежие е пълно с малки градчета, които все още са непокътнати и неоткрити.

Вижте кои са най-хубавите градове на Коста Брава, намиращи се встрани от тълпите и шума на туризма и урбанизацията.

Тамариу

Белият плаж на Тамариу в миналото е бил рибарско селище и все още е едно от любимите места на каталунците през лятото. Той е малък и уединен, само на час от Херона, и е идеалната дестинация за семейства, съобщава The Culture Trip.

Животът в града се върти около малкия, но прималив плаж, разположен по средата на непокътната природа, далеч от коли и градски шум. Основните развлечения са гмуркане, плаване и каране на каяк.

Тамариу е пълен с чудесни ресторанти с приятни тераси към брега, които ви очакват да опитате тапас, ястие на деня с прясна риба или един вечерен джин с тоник.

Калела де Палафругел

Калела е бял град, който излъчва младежки дух и семейно забавление, през деня хората слизад до някой от осемте плажа, които обграждат селището, въпреки че повечето местни младежи отиват направо на плаж Ел Канадел.

Вечер, когато слънцето започва да залязва, крайбрежието на Калела започва да се пълни с хора, които се разхождат и си общуват на терасите или в малките местни магазини. Изглежда сякаш всички се познават в този дружелюбен град.

Лафранк

Наред с Тамариу и Калела, Лафранк се счита за едно от трите останали идилични градчета на Коста Брава. С едва 300 жители, това старо рибарско село предлага много занимания за посетителите.

Освен очарователните пейзажи и великолепни средизменоморски плажове, идеално място за събиране на слънце или просто хапване на сладолед, градчето предлага и туристическа разходка из своето минало и много летни забавления на яхтеното пристанище.

Кадакес

Кадакес е може би най-известното и историческо рибарско селище на Коста Брава. Красотата му е привличала известни художници през миналия век, които са намирали вдъхновение в този пленителен град.

Най-известен е, обаче, като родно място на семейството на Салвадор Дали. Там има къща-музей, която е най-важната туристическа атракция. Плажът Кала Бона и природния парк Кап де Креус също са сред задължителните места за посещение.

Бегур

Бегур се гордее с това, че е дестинация извън обичайните туристически маршрути на Коста Брава, въпреки че се намира само на час от Барселона. Тя е притегателно място и заради богатата си история. Градът пази останки от праисторически времена и следи от различни епохи, които са открити там, потвърждават дългия му живот като човешко селище.

Замъкът Бегур е свидетелство за това колко важна роля е играл градът във феодалната епоха.

С‘Агаро

С‘Агаро си е населен град, разположен между Сант Фелиу де Гишолс и Пладжа де Аро, но е далеч от забързания живот на големите градски центрове. С население малко над 1000 души, С‘Агаро прелива от живот през лятото и сякаш заспива през зимата.

С белите си къщи, плувни басейни, семейства на плажа и тераси към морето, това място е типично средиземноморско. Първоначалният жилищен район, построен в началото на 20-и век, е запазено място с историческо и национално значение.