Култов участник във „Фермата“ загуби майка си

Огромна трагедия разтърси живота на един от най-емблематичните участници от риалити шоуто „Фермата“. Журналистът и патриот Ивайло Шопски е загубил своята майка. Тъжната новина съобщи самият той в профила си във фейсбук.

„Днес след тежко боледуване моята майчица угасна на Земята и се представи пред Бог. Отиде си твърде млада, но остави светла диря! Благодаря ти мамо, че винаги вярваше в мен и ме подкрепяше! Няма да те разочаровам! Довиждане“, пише опечаленият син.

Ивайло Шопски е роден през 1982 година в Русе, но израства в Радомир, където завършва Техникум по енергетика. Шопски има син. Ивайло превръща стар германски автобус в единственото по рода си пътуващо читалище „Бащино огнище“. Автор е на 11 книги, водещ на две телевизионни и три радио предавания на патриотична тематика, всичките финансирани от него.

Инициатор на редица акции по възстановяване и изграждане на войнишки паметници и подпомагане на манастири. Въпреки липсата на спонсори е приел присърце мисията да пропагандира българщината.