Към какви болести сте предразположени според зодията

Здравето е най-важният човешки ресурс. Само когато сме здрави и пълни с енергия, можем да постигнем целите си и да сбъднем мечтите си. За да запазим физическия си ресурс, трябва да знаем към какви болести сме предразположени.

Ето за какво трябва да внимават представителите на отделните зодии:

Овен

Символично знакът Овен се свързва с главата и всички органи, които се намират там. Затова Овните трябва да се грижат основно за очите и ушите си. Те са изключително податливи на различни остри респираторни вирусни инфекции.

Телец

Слабото място на Телеца са шията и гърдите. Те са предразположени към болести на гърлото и дихателната система.

Близнаците

Близнаците са предразположени към заболявания на нервната система и психиката. Всеки стрес ги засяга по-остро от другите. Ежедневната рутина и доброто хранене, както и практиките за релакс, ще ви помогнат много.

Рак

Слабото място на Рака е стомахът. Затова трябва да бъдете особено внимателни по отношение на храненето. Не преяждайте и не се увличайте с мазнини и подправки, и никакво кафе на гладно!

Лъв

За Лъва са характерни храносмилателните проблеми. Спазвайте диета и не пренебрегвайте физическата активност – и всичко ще бъде наред!

Дева

Девите са предразположени към кожни заболявания. Пийте много вода и коригирайте начина си на живот според състоянието на кожата си.

Везни

Везните страдат от всякакви психични разстройства, особено от тревожност. Те трябва да се научат да се движат без страх и да не пренебрегват риска.

Скорпион

Ахилесовата пета на Скорпиона е репродуктивната система. За тях е особено важен безопасният секс.

Стрелец

Слабата страна на Стрелеца е неговата невъздържаност в храненето, движението и емоциите. Следователно болестите могат да бъдат много различни- от храносмилателни заболявания до психични разстройства. Съвет: потърсете баланс.

Козирог

Слабото място на Козирога е опорно-двигателният апарат и особено коленете. За да поддържат здравето си, Козирозите трябва да поддържат водно-минерален баланс и да се движат повече.

Водолей

Болестите на Водолея са изключително на психична основа. Чувството на изолация и желанието да бъдат различни често провокират емоционални проблеми, които могат да доведат до най-различни последствия. За Водолеите е важно да помнят, че връзките с други хора са много важни.

Риби

Ахилесовата пета на Рибите е тяхната склонност към всякакви зависимости. Важно е да спрете, преди да е станало твърде късно.

Previous post Кога най-често правим секс?
Next post Най-старите СПА курорти в Европа ще ви заслепят с блясък и история