Лейди Гага забременяла след изнасилване

Поп звездата и носителка на „Оскар“ Лейди Гага изненадващо разкри, че навремето забременяла, след като е станала жертва на сексуално насилие. 35-годишната звезда говори искрено и емоционално за травматичното си преживяване като гост в първия епизод на документалната поредица The Me You Can’t See на принц Хари и Опра Уинфри, посветена на психичното здраве.

„Бях на 19 и работех в бизнеса, и продуцентът ми каза „Свали си дрехите“. Аз отказах и си тръгнах, и те ми казаха, че ще изгорят цялата ми музика. И не спряха. Не спряха да настояват, а аз просто замръзнах. Дори не помня…“, разказа през сълзи Лейди Гага и допълни, че е решила да не назовава насилника, защото никога повече не иска да се изправя срещу него.

Певицата разказа още и че години след случилото се е отишла в болница заради болка и изтръпване, и е била изненадана, когато от там са изпратили да я види психиатър, вместо лекар.

„Първоначално чувствах цялостна болка, след това изтръпнах. Бях болна седмици наред, седмица след седмица, и след това разбрах, че това е същата болка, която изпитвах, когато човекът, който ме изнасили, ме заряза бременна на ъгъла. Бях в къщата на родителите ми, защото повръщах и бях зле. Бях зле, защото бях малтретирана“, продължи разказа си Лейди Гага и сподели, че дълго време се е чувствала променена от болката, която е изпитвала след изнасилването. Това я е довело до „тотален психотичен срив“, който е продължавал и когато е приела „Оскар“-а си за „Роди се звезда“ през 2019 г. Освен това, в последно време й се е наложило да се справя с импулси за самонараняване.

„Знаете ли защо не е добре да се самонаранявате? Защото това ви кара да се чувствате по-зле. Мислите, че ще се почувствате по-добре, защото показвате на някого, че ви боли. Истината е, че не помага“, каза певицата. Звездата обаче завърши разказа си с надежда, обяснявайки, че след няколко години е „научила всички начини да се измъква, и макар и бавно, всичко е започнало да се променя“.