Лили Иванова е в шок след ужасна случка

Лили Иванова е изпаднала в шок от вестта, че кучето на нейната любима, макар и вече бивша, икономка Мария е било убито преди няколко дни. За инцидента „България Днес“ научи от самата стопанка на животното.

70-годишната Мария напусна преди няколко месеца дома на поп иконата на столичната улица „Оборище“ 33 не по своя воля, въпреки че Лили я увещавала до последно да остане при нея. Смъртта на мъжа на Мария и грижата за внуците принуждават икономката на певицата да се засели в къщата на покойния си съпруг в софийското село Яна. За да се предпази от честите набези на крадци, Мария се обзавежда с бялото куче Шаро, което вардело зорко големия двор, пише „България днес“.

Шаро се справял отлично със задълженията си до една сутрин преди няколко дни, когато стопанката му го открила в агония. Макар и паникьосана, Мария успяла да повика комшии на помощ, за да откарат кучето до най-близкия ветеринарен кабинет, но още преди да го качат в колата, Шаро издъхнал. Малко преди това животното повърнало храна, в която имало карфици.

Бившата икономка на примата се поболяла от мъка по домашния си любимец, но намерила сили да вдигне телефона и да разкаже през сълзи на Лили за убийството. Изпълнителката на „Ветрове“ толкова се разстроила от мъчителната смърт на Шаро, че едва довършила разговора.

„Лили е много привързана към Мария, която я спечели завинаги със своята лоялност, работливост и преданост. Много ѝ помагаше през годините, а Мария винаги ѝ оставаше вярна. В дома на Лили я доведе още преди години нейната сестра Магда, която е била колежка на Мария в дома за възрастни хора в столичния квартал „Дървеница“.

А пък Лили е пословична с любовта си към домашните любимци! Дълго време не можеше да прежали бялото си пуделче Топси. Едва наскоро си взе друго кученце и го обожава“, разказват хора от близкото обкръжение на звездата.

Певицата обещала на ексикономката си пълно съдействие убийците на кучето ѝ да бъдат открити и наказани.

Мария предполагала, че Шаро е бил умъртвен по този мъчителен начин от местни апаши. За тях той е бил пречка в „занаята“ им, защото с лая си предупреждавал стопаните и на съседните къщи.