Лили Иванова разтърсващо: Ванга ми забрани да се женя, плакала съм само…

На 24 април Лили Иванова ще отпразнува 82-ия си рожден ден. Това е единственият ден в годината, когато 43-килограмовата певица, известна със спартанския си режим, дисциплина и професионализъм, хапва торта.

Дните преди най-личния й празник са повод за равносметка за естрадната прима. Вероятно, както на всеки рожден ден, Лили ще остане затворена в своята крепост на ул. „Оборище” и няма да празнува. Заради пандемията от коронавирус от една година певицата е редуцирала контактите си. Изпълнителката на вечния хит „Камино” организира срещите си в офиса си в тузарската кооперация до мол „Сердика”, където неин комшия е футболната легенда Димитър Бербатов.

Лили откровено признава, че е плакала само три пъти в живота си когато погребала баща си Иван, след това майка си Мария и след концерта й в парижката зала „Олимпия” преди 11 години – най-грандиозното събитие в живота й. „В гримьорната се втурнаха продуцентът ми Стефан Зашев и Мартин Карбовски и ме запитаха: „Защо плачеш, не си ли доволна?” Отговорих им: „Предоволна съм. Но си представям с какво ще ме залеят в България”. Два дни по-късно прочетох хиляди глупости по мой адрес. Няма такъв народ! Няма такава държава! Който има комплекси, да си ги лекува. Баба ми казваше: „Никой не си е отишъл от този свят, без да си плати”, споделя Лили.

Изпълнителката твърди, че поредица от малки знаци са я подтикнали към това да пожелае да се занимава сериозно с пеене. Единият е случайно дочут разговор между бъдещия й първи съпруг Георги Павлов и негов колега, че тя има талант и би могла да добие известност и пари от музика. Друг знак е окуражаващо предсказание на ръка от възрастна циганка. Още докато учела за медицинска сестра мургава Касандра я пресрещнала и поискала да й гледа на ръка. „Всички ще те познават, всеки ще знае името ти”, предрекла й гадателката.

Най-голямата драма в живота на Вечната Амбър е липсата на дете. През годините Лили многократно е получавала упреци, че е имала възможност да отгледа няколко деца, но не го е направила. „Не, че не съм искала да имам деца. Не мога!”, разкривала е причината Лили. В биографичната си книга „Истината”, написана от Мартин Карбовски, тя откровено споделя, че животът й е висял на косъм заради спонтанен аборт, след който е била оперирана и завинаги е била лишена да бъде майка. „Два пъти губих дете, веднъж дори щях да умра като куче. Оперирана съм два пъти от извънматочна бременност. Това е моята драстична история! Тогава не бях известна. Първия аборт направих по време на концерт в Разлог. Загубих много кръв. Нямаха да ми прелеят. Оцелях на ръба. Втория път пътувах за Ловеч. Лекарите ме оперираха със съмнение за апандисит, но когато ме отвориха, видяха, че имам кръвоизлив. Две операции ми направиха тогава, едната беше, като ми премахнаха маточните тръби. На третия ден без вода ме бяха оставили и аз ослепях. Бяха ме настанили в коридора. Оправиха ме на ръба”, споделя Лили в мемоарите си.

Първото си дете загубила по време на първия си брак с д-р Георги Павлов. Второто било плод на любовта й с втория й съпруг – музикантът Иван Пеев. Заради бездетието си естрадната звезда загубила и най-голямата си и най-продължителна любов – тази с певеца Асен Гаргов. Музикантът е единственият мъж, който изоставя Лили, а не е зарязан от нея. При това го направил не особено джентълменски – по телефона и едва, след като предложил брак на друга, 18 години по-млада от него жена.

„Зарязах Лили Иванова, защото не можеше да ми роди дете”, разкривал е причината за драматичната му раздяла с естрадната певица покойният Гаргов. След 16-годишна връзка, преди да се върне от гастрол в Германия, той звъннал, за да й каже, че е решил да се ожени, но за друга. „Аз исках да имам дете, а Лили не можеше да има деца. Аз съм мъж, нормално е да искам да имам поколение след мен. Не бих могъл да осиновя чуждо дете. Нямам нищо против хората, които имат проблеми да осиновят, но моят случай не беше такъв. Исках мое генетично продължение, моя кръв. И намерих Даниела, моята съпруга. Това е едно момиче, което се съгласи при всичките скандали да се събере с мен и да ми роди един разкошен син. Предложих на Лили да продължим да работим заедно, да не се отказваме от работата, която имахме. Предложих й да направим една музикално-продуцентска къща, която да се казва Лили Иванова. Убеден съм, че днес тя щеше да притежава най-могъщата продуцентска къща в България. Тя въобще не се съгласи”, разкривал е музикантът. Преди да угасне от рак през 2017 г., авторът на химните на „нежната революция” – „Развод ми дай”, призна, че бившата му изгора го е проклела. Когато я уведомил, че ще се жени, Лили му просъскала в телефонната слушалка думи, които музикантът се страхувал да повтори. „Когато му дойде времето, ще ги кажа”, лаконичен бе по темата Гаргата. Той обаче си отиде, без да каже каква е била клетвата на Лили.

След Гаргов примата на родната естрада нямала толкова дълга сърдечна връзка. Нещо повече – дори казва, че мъжете в живота й са само временно явление. И наистина, в живота на Гаргов се случили една след друга куп трагедии. Брат му Димитър се пропил зверски и издъхнал от инсулт малко след 60-ия си рожден ден, през 2008 г. Преди това магазинчето за алкохол и цигари, което двамата братя са държали на Женския пазар в София, фалирало. А пък година, преди Митко да напусне този свят, починал и баща им Никола. Самият Асен Гаргов също изживял период на трудности, загуби и несполуки. Пробвал да отвори музикално студио на столичния Солни пазар, като за целта продал за 15 000 долара наследствен парцел в Панчарево. След това Гаргов погребал и майка си Надежда. Самият той угасна от рак след продължителна битка с коварната болест, а Лили дори не го уважи с цвете на погребението му. Според слуховете, една от последните му воли била певицата да не стъпва на изпращането му.

Според градските легенди, двамата с Асен били пред брак и Лили отишла при Ванга, за да я пита дали да се омъжи за четвърти път. Току-що с Асен Гаргов били взели решение да узаконят връзката си в гражданското. Пророчицата от Рупите обаче казала на Лили, че ще бъде много нещастна с женкар като Гаргата. Не виждала бъдеще пред тях като двойка. „Не се жени повеке, трима мъжове ти стигат! Колкото пъти се жениш, все ке се развеждаш”, отсякла петричката Касандра. Изпълнителката на „Панаири” я послушала.

Животът на певицата е белязан от множество любовни афери, но Иван Пеев е единственият мъж, когото тя е обичала. След смъртта на композитора, естрадната звезда публикува тяхна обща снимка, към която написа „Почивай в мир, Ванко!” Прочутият цигулар, пианист, аранжор и композитор е единственият от нейните бивши мъже, с когото Лили запазва топли отношения до последния му миг. „Обичам да показвам моето уважение към хора, които го заслужават”, признава известната с чепатия си характер певица.

Развеждат се заради увлечението на Лили към сина на Пеко Таков – Янчо. Любовната й авантюра приключва с брак №3 за Лили.

Въпреки продължителното си съжителство с Чочо Владовски и Асен Гаргов, Лили не уважи погребението на нито един от тях. Последна почит отдаде единствено на своя втори съпруг Иван Пеев. От уважение към съпругата му певицата не присъства на опелото му, но изпрати венец от цветя, писа Уикенд.