Лили Иванова се сбогува с апартамент за половин милион лева

Примата на родната естрада Лили Иванова продаде апартамент за близо половин милион лева. Жилището е с впечатляващата площ от 163 квадратни метра, а към него вървят в пакет две подземни паркоместа. Местоположението на имота не е случайно. То е част от свръхлуксозна кооперация в квартал „Изгрев“. Шестетажното здание е близо до Ловния парк и метростанция, показа проверка на „България Днес“.

При покупката му, която Лили е направила миналата година, тя е дала 488 957 лева, показват документите по сделката. Певицата е платила в брой. Близките на Иванова споделят, че тя не държи пари вкъщи, а след концертите си влага всичко в недвижимо имущество. В момента Лили продължава да радва хората с изявите си в страната, а билетите ѝ се разграбват за минути.

Имотът в „Изгрев“ изпълнителката е продала на заможна приятелка. Голяма част от припечеленото естрадната прима умно влага в покупка на имоти. Всички те са в топлокации, което гарантира, че цената им само ще расте на фона на нулевите лихви, давани от банките за влогове. С апартамента в кв. „Изгрев“ Лили „откъсва от сърцето си“ част от имотната си империя, която сама си е изкарала.

Преди година, когато купува имота в „Изгрев“, певицата прави и друга сделка. С нея Лили Иванова къса една от последните си връзки с родния Кубрат. Според документите на 4 август естрадната прима се разделя с гарсониера на ул. „Княз Борис I“ в града. Маломерната панелка е разположена на метри от родната къща на Лили.

Според запознати след бутането на постройката от комунистическите власти семейството на певицата е компенсирано с гарсониера. Впоследствие тя се озовава в сестрата на Лили, която я прехвърля на дъщеря си, а племенницата от своя страна я дарява на Лили. Според хора от градчето целта е със свои средства Иванова да я ремонтира, а роднини да я ползват. Плановете в крайна сметка не се реализират и певицата продава имота на дребен търговец от града.

Малко преди да продаде последния апартамент, Лили купува друг, по-голям, на метри от щаб-квартирата ѝ на софийската улица „Оборище“.

Имотът с площ 196 квадрата е разположен на тиха уличка в съседство. Интересна подробност е, че в същата сграда, дори на същия етаж, имот има и Димитър Бербатов.

Лили от години притежава и луксозен мезонет в затворен комплекс край Варна, където изкарва поне по две седмици лятото.

През 2009 г. певицата продава още един луксозен имот – в столичния кв. „Кръстова вада“ на метри от Южния парк и американското посолство. Жилището струва 201 430 лв. След време Лили продава жилището за 340 000, което ѝ носи около 140 000 лева печалба.

Жилището, което в момента Лили използва повече от 40 години, се намира на столичната ул. „Оборище“. Там легендарната певица се нанася в началото на 70-те като булка на Янчо Таков – сина на втория човек в държавата по Татово време – Пеко Таков. След няколкогодишен брак двамата се развеждат и певицата е на път да бъде изгонена от съпруга си, но свекърът проявява човечност и тя остава. Певицата неведнъж е споделяла пред приятели, че може от всичко материално да се лиши, но от този апартамент – никога.

„Не знам защо постоянно ми броят парите и какво имам. Сама съм си го изкарала и никой даром нищо не ми е дал“, категорична е певицата. Според близките ѝ Лили много често се включва в благотворителни акции, но никога не афиширала на кого, с колко и за какво помага.