Личи ли ни, ако правим редовен секс?

Проучване на The Royal Edinburgh Hospital, проведено от екипа на д-р Дейвид Уикс, установи, че хората, които правят секс до три пъти седмично, могат да изглеждат до десет години по-млади от тези, които правят любов по-рядко. Учените са категорични, че редовният секс, освен че придава блясък в очите и освежава кожата, подобрява и умствената дейност. Последното пък доказват учени от Холандия.

След интервюиране на около 2000 души на възраст между 60 и 70 години, те открили, че тези, които смятали секса за маловажен и не правели такъв, показали по-ниски резултати на тестове за бързина на мисълта, в сравнение с тези, за които продължават да водят редовен полов живот. Учените са категорични, че правенето на секс дори след 60-годишна възраст, благоприятства и подобрява жизнените функции на целия организъм.

Проучване, проведено през 2019 г. в университета в Мичиган, пък установило, че получаването на оргазъм повишава нивата на естроген в тялото. Естрогенът помага за предотвратяване стареенето на кожата по различни начини. На първо място, той предотвратява намаляването на колагена, важен протеин за поддържането на кожата млада и устойчива на фини линии и бръчки. Естрогенът също задържа влагата в кожата, като я поддържа хидратирана и дълбоко подхранена.

Сексът също така стимулира движението на кръвта, преминаваща през тялото. Това означава, че така лицето се снабдява с кислород, което стимулира пък производството на колаген. Чрез подобряване на кръвообращението кожата придобива повече блясък и равномерен тен. Чрез секса и подобряването на циркулацията се изхвърлят токсините от порите, което прави кожата гладка, чиста и младолика.

Сексът има и други предимства върху красотата. Науката твърди, че редовният секс прави хората щастливи и усмихнати. Те подобряват способността на организма да усвоява ефективно хранителните вещества. Увеличаването на основните витамини и минерали е важно и за поддържането на косата и ноктите здрави в дългосрочен план. Така косата става хидратирана, подхранена, гладка, блестяща и буйна, а ноктите – по-здрави и твърди. След всички гореизброени положителни ефекти, които оргазмът оказва върху кожата, отговорът на въпроса наистина ли им личи на хората, които правят редовен секс, е категорично „Да“!, пише woman.bg.

Previous post Защо се будим от сън между 1 и 3 или 3 и 5 през нощта
Next post Най-привлекателната мъжка черта за жените