Лошите неща в спалнята, които убиват връзката

Експерти във взаимоотношенията създадоха необичаен списък с онези неща, които ги има в спалните на повечето двойки, които дори не подозират за пагубното им влияние върху интимните отношения. Всички тези неща могат да имат много отрицателно въздействие върху интимния живот, който се случва между стените тези стаи.

Експерти съветват така да бъде организирана подредбата на съпружеската спалня, че в нея да има максимум пространство и въздух и минимум натурии, пише OaNews.

Според психолозите „празната“ обстановка насърчава партньорите да се стремят един към друг, към сближаване, тъй като вниманието неволно се фокусира върху най-близкия предмет.

Експертите наричат живите растения „сексуални убийци“ в спалнята. Растенията отделят летливи вещества, които, дори да имат приятен аромат, въздействат приспивно на хормоните. Установено е също така, че е опасно да се държи в спалнята всичко, което е пълно с вода – декоративни фонтани, аквариуми. Успокояващото бълбукане и постоянното движение на течности оказват отрицателно въздействие върху сексуалната възбуда.

Следват всякакви джаджи като: телефони, телевизори, лаптопи. В спалнята електронните устройства изобщо нямат място – те привличат твърде много внимание, а светлината от екраните им буквално зомбира мозъка. Освен това експертите препоръчват да не се претрупва спалнята с всякакви джунджурии – статуетки, сувенири, картини и др.

Малките предмети перфектно натрупват прах, в който може да има много токсини и замърсители от околната среда, които влияят на производството на хормони в тялото. Хаосът от всякакви разхвърляни дрехи и постелки в спалнята също имат депресиращо въздействие върху либидото.

Този безпорядък допълнително разсейва вниманието, провокира тежки емоции и предизвиква само едно желание – да бъде сменена обстановката. По същата причина в спалнята не бива да има библиотеки и бюра с множество книги и списания.

Previous post Зодиите, които тази година могат да очакват бебе
Next post Кога е най-изгодно да посетите величествената Япония