Любимка на Слави в траур! COVID-19 погуби баща й

Певицата Невена Цонева, която пее в шоуто на Слави Трифонов и е една от любимите му певици, е в траур. Коронавирусът уби нейния баща – музикантът Цветан Цонев.

За кончината му споделиха от Детски комплекс „Йовко Йовков“ в Севлиево, където той ръководеше успешна музикална школа. Той е доказал се музикант, музикален ръководител и откривател на музикални таланти.

Най-големият му успех е дъщеря му Невена Цонева – първият музикален идол на България.

„Цъфче, ще ни липсваш приятелю! Прекрасен, благороден и хрисим човек и приятел“, написа Нора Николаева, солистка на вече несъществуващия Естрадно-духов оркестър „Севлиево“.

„Един уникален човек, винаги добър, усмихнат, позитивен, невероятен музикален педагог и професионалист вече не е сред нас. Благодаря за всичко, на което ме научихте и за това че винаги бяхте до мен и ме подкрепяхте!“, написа във фейсбук възпитаничка на Цветан.

Въпреки трагедията дъщеря му трябваше да събере всички сили, за да се яви на сцената едва на следващия ден. Невена Цонева трябваше да пее в шоуто „Маскираният певец“ по Нова тв – смята се, че тя се крие зад маската на Булката.