Мадлен Манова е новата девойка „Кюстендилска пролет“

С голям конкурс спектакъл за 55-и път беше избрана “Девойка Кюстендилска пролет“. Носителка на короната и символ на града стана Мадлен Манова, а нейни подгласнички са – Ралица Тодорова и Юлиана Манева.

„Девойка на публиката“ е Йоанна Мукленова, която бе избрана чрез SMS гласуване, продължило и по време на спектакъла.

Водещи на програмата бяха Емануела Миланова и Чавдар Ненов, а за празничното настроение се погрижиха обичаните кюстендилски изпълнители Симона Петрова (Мона), Йоана Сашова, Кристиян Янкулов и цирковият артист Бояна Николова.

За втора поредна година от създаването на конкурса, форматът се проведе онлайн, като беше наблюдаван повече от 20 хил. души, директно в социалните мрежи и на диоден екран на пл. „Велбъжд“.

Победителката в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“ получава парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и избраничката на публиката” – по 850 лв. Всички участнички получават подарък от Община Кюстендил – официалните тоалети и обувките, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.

Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март от 11:00 часа пред ХГ „Владимир Димитров – Майстора“, където ще се отслужи молебен за здравето на кюстендилци и ще се състои ритуал по предаването на символите на града. Програмата ще продължи с празнично шествие от картинната галерия до пл. „Велбъжд“, където „Девойка Кюстендилска пролет“ ще отправи поздрав до всички кюстендилци. Певицата Румяна Попова ще бъде специален гост в празничната програма, която ще започне в 13 часа на сцена „Базиликата“ в лесопарк „Хисарлъка“.

Previous post Този остров е най-добре пазената тайна в Средиземно море
Next post Тотален обрат в живота на хубавата Даяна след „Фермата“