Майката на Баташов приживе: Животът ми свърши с кончината на Андрей

Майката на актьора Андрей Баташов – Теодора Стефанова, почина на 20 март, часове преди имения си ден. Тъжната вест съобщи в профила си във фейсбук журналистката Велислава Дърева, която бе близка до семейството на талантливия актьор.

„Снощи, в навечерието на Тодоров ден, почина майката на скъпия ми приятел Андрей Баташов – Теодора. Сбогом, миличка мамо Доре!“, написа Дърева.

Теодора Стефанова издъхна 10 години след непрежалимия си син и също като него преди имения си ден. Големият актьор почина във Военна болница в навечерието на Андреевден – на 29 ноември 2010 г. Часове преди да си отиде от този свят, Андрей предупредил майка си Теодора: „Да знаеш, аз ще умра“.

Преди няколко месеца съкрушената майка заяви: „Животът ми свърши с кончината на Андрей. Времето не може да излекува мъката ми по него. Ето вече 10 години станаха, но аз продължавам да си говоря с него, сякаш е жив. Мъчно ми е, че не остави дете след себе си. Искаше да осинови момиченце точно като Чочо Попйорданов, но, уви, нямаше време. Почина нещастен, не успя да осъществи най-важната си мечта – да има дъщеря“.

Откакто Андрей си отиде, Теодора спря всякакъв контакт с неговата съпруга Боряна. „Синът ми не случи на жена до себе си. Разминаха се в живота. Бяха на различни нива. Ако нещо го съсипа, това бе личният му живот, който беше драматичен. Тази жена просто го опустоши, играеше си с него“, споделя в едно от последните си интервюта майката на таланта. Тя не криеше, че никога не е харесвала Боряна. 10 години след смъртта му вдовицата на актьора нито веднъж не се е обадила на свекърва си, разкри самата Теодора покрай последния помен на сина ѝ. Боряна напусна Андрей малко преди той да почине едва на 45 години.

Майката на актьора Теодора неотдавна разкри и за срещите на сина си с гадателката Вера Кочовска, която предрича, че Андрей ще си отиде рано от този свят. Пророчицата казва и друго – че Баташов е прероденият поет Пейо Яворов.

До последните си дни Теодора живееше със спомените за своя син. Продължаваше да се среща и да разговаря с колегите му и правеше всичко по силите си актьорът да не бъде забравен.