Максим Стависки качи 20 кила

Двукратният световен шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки е качил най-малко 20 килограма върху стройната си някога снага. Това стана ясно от снимка, публикувана от неговия близък приятел – цигуларя Васко Василев, който тези дни бе в България. Външният вид на Стависки няма нищо общо с някогашното момче, което печелеше медали за България заедно с партньорката си Албена Денкова.

Двойката старателно се покри още преди близо 14 години, когато Максим катастрофира край Приморско с 1,1 промила алкохол в кръвта, уби момче и превърна в инвалид 18-годишната тогава Мануела Горсова.

Известно е, че Стависки не е спрял изявите си на леда – продължава участията си в шоупрограми заедно със своята половинка. От това следва, че напълняването му не е следствие от обездвижване. Според слуховете нездравият му вид се дължи на факта, че Максим не е забравил любовта си към чашката въпреки проблемите, които тя му причини.

Говори се, че той все още пие и това е най-голямата драма в живота му, както и в живота на жена му Албена. През годините се говореше, че двамата са били разделени именно заради проблемите на Стависки с алкохола.